Αποχωρεί ο Herbert Diess από το VW Group. Ο CEO της Porsche στη θέση του

Σχετικά άρθρα

Το Volkswagen Group ανακοίνωσε σήμερα μερικές αλλαγές στη διοικητική του δομή, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Porsche, Oliver Blume, να προσθέτει στα καθημερινά του καθήκοντα και την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του γερμανικού ομίλου, με τον Herbert Diess να αποχωρεί από το VW Group, αφού παραιτήθηκε με “αμοιβαία συμφωνία” με τη Volkswagen.

Δημοσιεύματα από τη Γερμανία θέλουν τις οικογένειες Porsche και Piech, που κατέχουν πάνω από τα μισά δικαιώματα ψήφου στο Δ.Σ και το 31,4% των μετοχών της Volkswagen, ήταν αυτές που πίεσαν για την απομάκρυνση του Herbert Diess.

Ο Blume θα αναλαμβάνει τον ρόλο την 1η Σεπτεμβρίου, χωρίς να αφήνει τη θέση του CEO της Porsche στο εγγύς μέλλον.

Σε δηλώσεις του, ο Blume είπε ότι είναι ενθουσιασμένος που θα ηγηθεί τόσο της Porsche όσο και του Volkswagen Group, προσθέτοντας:

Η εστίασή μου θα είναι στους πελάτες, τις μάρκες και τα προϊόντα. Η ανθρώπινη συνιστώσα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή για μένα. Το ομαδικό πνεύμα, η δικαιοσύνη και το πάθος είναι απαραίτητα για την επιτυχία, και αυτό ισχύει τόσο για τις μάρκες όσο και για τον Όμιλο.

Η ομάδα της Porsche μπορεί να βασιστεί σε εμένα για να ηγηθεί της εταιρείας μακροπρόθεσμα – επίσης μετά από μια πιθανή είσοδο στο χρηματιστήριο. Έχουμε θέσει την Porsche σε μια επιτυχημένη βάση τεχνολογικά, οικονομικά και πολιτιστικά, και βλέπουμε τους εαυτούς μας ως ηγέτη της βιώσιμης κινητικότητας.

Η ξαφνική αποχώρηση του Diess έρχεται την ώρα που η VW είναι σε πόλεμο με τα εργατικά συνδικάτα και τους μετόχους της για την αλλαγή στρατηγική της και τις περικοπές κόστους και σίγουρα θα προκαλέσει ανησυχία στους επενδυτές.

Ο 63χρονος σήμερα Herbert Diess προσελήφθη στην VW από την BMW το 2015. Eίναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ηλεκτροκίνησης ανάμεσα στις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες. Είχε συμβόλαιο για να παραμείνει CEO της VW έως το 2025.

Αξίζει να διαβάσεις το ακόλουθο άρθρο που παρότι είναι γραμμένο τον Δεκέμβριο του 2020, δείχνει πως από τότε υπήρχε διαμάχη ανάμεσα στα υψηλά ιστάμενα μέλη του VW Group.

Διάβασε επίσης

Ο CEO του VW Group και η μάχη του στο εσωτερικό του ομίλου

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Porsche καταργεί τις 718 Boxster και 718 Cayman στην Ευρώπη

Η Porsche καταργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις τρέχουσες γενιές των 718 Boxster και 718 Cayman για τον ίδιο λόγο που κατήργησε και την προηγούμενη...

Η ηλεκτρική Porsche Boxster σε δοκιμές

Η Porsche συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης και ανάπτυξης της νέας γενιάς της Boxster, με το αυτοκίνητο να κυκλοφορεί το 2025 μαζί με την Cayman....

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...
Autoblog.gr