Τον Απρίλιο του 2018, το διοικητικό και εποπτικό συμβούλιο του Volkswagen Group αποφάσισε να λύσει από κοινού τη συνεργασία του με τον -μέχρι τότε- πρόεδρο και CEO του, Matthias Muller. Η απομάκρυνση του ήταν άμεση και στην θέση του προήχθη ο Herbert Diess, ο οποίος παρέμεινε στη θέση του επικεφαλής της Volkswagen έως τον Ιούνιο του 2020.

Σήμερα γίνεται γνωστό ότι μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες διαπραγμάτευσης πέρυσι, ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού ομίλου θα παραμείνει στη θέση του, καθώς ο Diess επέκτεινε το συμβόλαιο του μέχρι τον Οκτώβριο του 2025. Αρχικά, το εποπτικό συμβούλιο του VW Group εξέταζε μια διετή επέκταση του συμβολαίου, αλλά τελικά ο 62χρονος Diess θα έχει την ευκαιρία να δει να υλοποιούνται οι περισσότεροι από τους φιλόδοξους στόχους της αυτοκινητοβιομηχανίας στα μέσα της δεκαετίας.

1

Σύμφωνα με το Reuters, η επέκταση της σύμβασης του Diess δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την πρόσφατη αποχώρηση του επικεφαλής του συμβουλίου εργαζομένων, Bernd Osterloh, ο οποίος ήταν κάποτε το πιο ισχυρό αφεντικό των εργαζομένων της Γερμανίας και ταυτόχρονα, ο πιο σκληρός αντίπαλος του Diess.

Από τότε που ανέλαβε καθήκοντα του CEO, ο Diess κατάφερε να επιταχύνει τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αυξήσει τα περιθώρια, να μειώσει τα κόστη και να ενισχύσει την ανάπτυξη λογισμικού των αυτοκινήτων και των μπαταριών, καθώς και την στροφή του ομίλου προς την ηλεκτροκίνηση.