Η σχέση μεταξύ Rimac Αutomobili και Nico Rosberg ξεκίνησε το 2018, με τον Γερμανό να κάνει γνωστό πριν ακριβώς δύο χρόνια ότι αγόρασε την έκδοση παραγωγής του C_Two Concept, γνωστή σήμερα ως Nevera.

Fast forward στο παρόν, η κροατική εταιρία -έχοντας διανύσει χιλιάδες χλμ. εξέλιξης και πραγματοποιήσει πάρα πολλές δοκιμές- ξεκίνησε πριν λίγες εβδομάδες την παραγωγή του ταχύτατου ηλεκτρικού hypercar, και το Nevera με αριθμό πλαισίου VIN #001 παραδόθηκε στον πρωταθλητή της Formula 1 του 2016.

Το VIN #001 δεν είναι τεχνικά το πρώτο Nevera παραγωγής, καθώς αυτό είναι το VIN #000, το οποίο η Rimac θα διατηρήσει στις εγκαταστάσεις της ως βιτρίνα για τις επιλογές προσαρμογής του εσωτερικού και του εξωτερικού. Ο Rosberg αποκαλεί το spec του ως  full Batmobile, καθώς αυτό είναι βαμμένο σε μαύρο Stellar Black χρώμα, ενώ φέρει γυαλισμένους τροχούς Vertex και μαύρες γυαλιστερές δαγκάνες.

1Δες περισσότερα

Έτοιμο το πρώτο Rimac Nevera

Στο εσωτερικό, όλη η καμπίνα είναι ντυμένη με μαύρη Alcantara και φέρει ένα ταμπελάκι με την υπογραφή Nico Rosberg στο υποβραχιόνιο με επικολλημένο τον αύξοντα αριθμό.

Από το εργοστάσιο της Rimac, που βρίσκεται στην πόλη Sveta Nedelja, θα βγουν συνολικά 150 Nevera, με τιμή 2 εκατ. ευρώ έκαστο. Η εταιρία θα κατασκευάζει έως 50 Nevera κάθε χρόνο.

2

Το ηλεκτρικό powertrain του Nevera αποτελείται από 4 ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, που αποδίδουν 1.914 άλογα με 2.360 Nm ροπής και επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 1,85 δευτερόλεπτα, τα 0-161 χλμ/ώρα σε 4,3 δευτ., τα 0-300 χλμ/ώρα σε 9,3 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 412 χλμ/ώρα, ενώ το 400αρι το κάνει σε 8,582 δευτερόλεπτα, παρότι το βάρος του αυτοκινήτου αγγίζει τα 2.150 κιλά.