Ο CEO της Alfa Romeo, ο Jean-Philippe Imparato, επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν την ιταλική εταιρία να βγάζει στην αγορά ένα νέο σπορ μοντέλο. Αυτό θα παρουσιαστεί σε μορφή πρωτότυπου κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 και θα εξοπλίζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Όπως τόνισε ο Γάλλος, το αυτοκίνητο θα είναι “πολύ συναρπαστικό, πολύ επιλεκτικό και πολύ ακριβό”, συμπληρώνοντας πως θα αντλεί έμπνευση από την 33 Stradale.

Το διθέσιο μοντέλο θα παίρνει κίνηση από τον 2,9-λίτρων twin-turbo κινητήρα της Giulia GTA με τις αναφορές να θέλουν την αγωνιστική ομάδα της Alfa Romeo στη F1 να συμμετέχει στην ανάπτυξη, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της στη μηχανική, την αεροδυναμική και τη ρύθμιση πλαισίου. Το αυτοκίνητο θα βασίζεται στο monocoque σασί από ανθρακονήματα της Maserati MC20, με τον κινητήρα να τοποθετείται πίσω από τις πλάτες των επιβατών.

Το αυτοκίνητο παραγωγής αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025 και θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό.

Σε ότι αφορά τον διάδοχο της Giulia, που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικός, ο Imparato πρόσθεσε πως θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από την Giulia έτσι ώστε να τοποθετηθεί απέναντι από τα BMW i5, Mercedes-Benz EQE και Audi A6 e-tron, δηλαδή θα τοποθετηθεί στην E κατηγορία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Imparato, είναι πολύ πιθανό το μοντέλο να υιοθετήσει μια fastback σιλουέτα με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, όπως τα Citroen C5 X και Peugeot 408.