Έτσι θα είναι η έκδοση παραγωγής του Kia EV9 [Renderings]

Σχετικά άρθρα

H Kia έχει κάνει γνωστό ότι μέχρι το 2027 θα βγάλει στην αγορά 14 νέα ηλεκτρικά μοντέλα, με το πρώτο εξ αυτών να είναι το EV9, ήτοι την έκδοση παραγωγής του EV9 Concept. Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της κορεάτικης εταιρίας θα συμβάλουν ώστε οι ετήσιες πωλήσεις αυτής να αγγίζουν τα 1,2 εκατ. ηλεκτρικά έως το 2030, χρονιά που θέλει να πουλά παγκοσμίως 4 εκατ. αυτοκίνητα.

Το 50% από αυτά θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών και των plug-in υβριδικών. Απώτερος στόχος για την Kia είναι το 2045, χρονιά που θέλει να είναι ουδέτερη από άνθρακα.

Το μεγάλο ηλεκτρικό SUV της θα έχει μήκος κοντά στα 5 μέτρα και τα 0-100 χλμ/ώρα θα είναι σε θέση να τα κάνει σε 5 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία του θα προσφέρει αυτονομία έως και 540 χλμ ανά φόρτιση, ενώ 6 λεπτά φόρτισης σε ταχυφορτιστή θα χαρίζουν αυτονομία 100 χλμ.

Το EV9 θα κυκλοφορήσει εντός του 2023 και πρόσφατα η Kia έδωσε στη δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες ενός ελαφρώς καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου προπαραγωγής. Με βάσει αυτές, οι γραφίστες του Kolesa ετοίμασαν δύο rendering φωτογραφίες που μας δείχνουν πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής του μοντέλου, με την πραγματικότητα να αναμένεται να μην διαφέρει -σχεδόν- καθόλου.

Επιπλέον, το Kia EV9 που θα κυκλοφορήσει το 2023, θα είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής της μάρκας που θα υιοθετήσει το AutoMode, μια προηγμένη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού και αυτόνομης οδήγησης σε τμήματα αυτοκινητόδρομων.

To μοντέλο αναπτύχθηκε στο παγκόσμιο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Kia στο Namyang της Νοτίου Κορέας σε μια περίοδο 44 μηνών. Κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης δοκιμών, το EV9 υποβάλλεται συνεχόμενα σε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει οδήγηση σε έναν λόφο αναρρίχησης 4WD και σε μια πίστα ανώμαλου εδάφους, καθώς επίσης και σε μια δοκιμή οδήγησης σε βαθιά νερά, για να διασφαλιστεί η μέγιστη αξιοπιστία ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Πηγήkolesa.ru

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...

Έτσι θα είναι το Nissan Qashqai facelift [Renderings]

H Nissan ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι στις 17 Απριλίου θα παρουσιάσει το Qashqai facelift, καθώς έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό...

Kia Tasman: Το όνομα του πρώτου pickup της εταιρίας

Η Kia ανακοίνωσε σήμερα το όνομα του πολυαναμενόμενου pickup της που ετοιμάζει, το οποίο θα είναι Tasman. Αυτό είναι εμπνευσμένο από την ομορφιά και...

Η Kia ανανεώνει το K9

Την ανανεωμένη έκδοση του K9 παρουσίασε σήμερα η Kia, με το μεγάλο κορεατικό σεντάν να αποκτά νέα γρίλια και νέες ζάντες 19", με το...