Η VW θέλει να ξεπεράσει την Tesla έως το 2025

Σχετικά άρθρα

Από χθες 1 Σεπτεμβρίου η VW έχει νέο CEO, με τον Oliver Blume να αναλαμβάνει τα ηνία του γερμανικού κολοσσού, αντικαθιστώντας τον Herbert Diess.

O Blume δήλωσε πως έχει αναπτύξει ένα σχέδιο 10 σημείων για το μέλλον της γερμανικής εταιρίας, τονίζοντας ότι η μετάβαση στα ηλεκτρικά θα επιταχυνθεί με στόχο έως το 2025 η VW να έχει γίνει η μεγαλύτερη εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ξεπερνώντας την Tesla.

Έως το 2030 η VW θέλει το 50% των ετήσιων πωλήσεών της να αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με το σχέδιο 10 σημείων να περιλαμβάνει επίσης την διασφάλιση της οικονομικής ευρωστίας του ομίλου, την αύξηση της βιωσιμότητας και την ανάπτυξη της εταιρείας στην Κίνα και τη Βόρεια Αμερική.

Ο Blume διατηρεί την θέση του CEO της Porsche, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει και την ευθύνη για τη Cariad, την εταιρία ανάπτυξης λογισμικού του VW Group.

Διάβασε ακόμη

VW Group: Παιχνίδια εξουσίας από τις οικογένειες Porsche και Piech με στόχο τον έλεγχο της Porsche

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...