Η ρύπανση των ελαστικών θα γίνει χειρότερη καθώς όλο και πιο βαριά ηλεκτρικά οχήματα βγαίνουν στην αγορά

Σχετικά άρθρα

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί να μην παράγουν εκπομπές καυσαερίων όταν λειτουργούν, αλλά εξακολουθούν να εκπέμπουν επιβλαβή απόβλητα μέσω των ελαστικών τους και αυτό γιατί όλα τα αυτοκίνητα αφήνουν κομμάτια καουτσούκ όταν κινούνται στους δρόμους.

Δεδομένου ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι βαρύτερα και επιταχύνουν γρηγορότερα από τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, φθείρουν τα ελαστικά τους πιο γρήγορα και αποβάλλουν περισσότερα από αυτά τα σωματίδια.

Η βρετανική Tyre Collective είναι μια startup που θέλει να συλλέγει αυτά τα κομμάτια καουτσούκ από τα αυτοκίνητα με ένα ειδικό κουτί που τοποθετείται στο πίσω μέρος ενός τροχού. Η εταιρία αναφέρει πως η συσκευή μπορεί να τραβήξει έως και το 60% των εκπομπών των ελαστικών στο εργαστήριο, αλλά μόνο περίπου το 20% σε πραγματικές συνθήκες.

Τώρα που οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο, η Tyre Collective πιστεύει ότι είναι η καλύτερη στιγμή για να τελειοποιήσει τη σχεδίασή της συσκευής της. Λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους, του υψηλότερου βάρους και της μεγαλύτερης ροπής τους, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παράγουν 20% περισσότερες εκπομπές ελαστικών σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Συγκεκριμένα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο παράγει 88 χιλιοστόγραμμα ανά χιλιόμετρο έναντι 73 χιλιοστόγραμμα ανά χιλιόμετρο ενός αυτοκινήτου με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου.

Η startup αυτή τη στιγμή δοκιμάζει πρωτότυπα σε μερικά φορτηγά παράδοσης στο Λονδίνο και σχεδιάζει να τοποθετήσει τη συσκευή συλλογής σωματιδίων της σε εμπορικούς και δημοτικούς στόλους. Η startup ελπίζει ότι μπορεί να πείσει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να εξοπλίζουν από το εργοστάσιο τα νέα αυτοκίνητα τους με παρόμοιες συσκευές.

Στη συνέχεια, οι συσκευές θα αδειάζονται κατά τη διάρκεια των σέρβις και τα σωματίδια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή νέων ελαστικών ή άλλων προϊόντων από καουτσούκ.

Τα ελαστικά ρυπαίνουν 1.850 φορές περισσότερο από την εξάτμιση ενός αυτοκινήτου

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

ΗΠΑ: Νέα πρότυπα εκπομπών ρύπων

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ οριστικοποίησε τους νέους πιο αυστηρούς κανόνες εκπομπών, που στοχεύουν ώστε έως το 2032 οι μέσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου να...

Τα αυτοκίνητα εκπέμπουν τα ίδια επίπεδα CO2 όπως πριν από 12 χρόνια

Τα περισσότερα επιβατικά αυτοκίνητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθούν να εκπέμπουν την ίδια ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα όπως πριν από 12 χρόνια, προειδοποίησε την Τετάρτη...

Τα ηλεκτρικά χρειάζεται να διανύσουν έως και 160.000 χλμ για να γίνουν πιο “πράσινα” από τα συμβατικά

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προωθούνται με την ταμπέλα της "πράσινης" μετάβασης, ρυπαίνοντας λιγότερο το περιβάλλον, αλλά μια νέα έρευνα έδειξε πως οι κυβερνήσεις και οι...