Λίγες ώρες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του, η Alpine δίνει το τελευταίο στοιχείο για το A110 R, το οποίο θα αποκαλυφθεί αύριο -Τρίτη, 4 Οκτωβρίου- στην πίστα της Suzuka, στο πλαίσιο του Ιαπωνικού GP της Formula 1. Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του A110 R θα γίνει στην φετινή έκθεση του Παρισιού που ανοίγει τις πύλες της στις 17 Οκτωβρίου.

Σε αυτό, η γαλλική εταιρία τονίζει ότι το 0-100 χλμ/ώρα της ακραίας εκδοχής του μοντέλου θα έρχεται σε 3,9 δευτ., όταν στην “απλή” Pure έκδοση το σπριντ ολοκληρώνεται σε 4,5 δευτ. και στην S σε 4,2 δευτ. Σε προηγούμενο teaser, η Alpine έκανε γνωστό ότι η τελική ταχύτητα του A110 R θα αγγίζει τα 285 χλμ/ώρα, όταν στην “απλή” έκδοση είναι 250 χλμ/ώρα και 260 χλμ/ώρα στην S.

Επιπλέον, από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, που φέρει τα γραφικά του track mode, βλέπουμε ότι η απόδοση του κινητήρα θα είναι πάνω από 300 άλογα. Σύμφωνα με την γαλλική εταιρία, το γράμμα “R” προέρχεται από την λέξη radical (ριζοσπαστικό) και είναι η πολυαναμενόμενη έκδοση που θα ολοκληρώσει την γκάμα του A110. Το μοντέλο θα αποτελεί την απόλυτη έκφραση ελαφρότητας και απόδοσης, έχοντας σχεδιαστεί για μοναδικά συναισθήματα στην πίστα, ενώ θα παραμένει νόμιμο για χρήση στο δρόμο.