Εντός του καλοκαιριού η Renault αφαίρεσε από τους τιμοκαταλόγους της στην Ελλάδα, στην Αγγλία και σε αρκετές ακόμη χώρες της Ευρώπης το Megane, με τη γαλλική εταιρία να διατηρεί το όνομα, προσφέροντας στην αγορά ηλεκτρικό crossover Megane E-Tech.

Η sport έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου της, το Megane RS, συνεχίζει την εμπορική του πορεία, αλλά όχι για πολύ ακόμα. Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο γενικός διευθυντής της Renault Αυστραλίας, Glen Sealey, δήλωσε ότι το Megane RS θα καταργηθεί στα τέλη του 2023, καθώς η ζήτηση για οχήματα επιδόσεων με κινητήρες βενζίνης συρρικνώνεται.

Ο Sealey δεν επιβεβαίωσε συγκεκριμένα ότι η κατάργηση του μοντέλου θα αφορά όλες τις αγορές παγκοσμίως, αν και τα λόγια του το υποδηλώνουν έντονα, καθώς τόνισε:

Το Megane RS σταματά τον επόμενο χρόνο. Δεν έχω ακόμη την ημερομηνία λήξης της παραγωγής, αλλά από τη πλευρά της παραγωγής δεν θα συνεχιστεί μετά το τέλος του επόμενου έτους. Η ζήτηση για hot hatch στην Ευρώπη μειώνεται. Αυτό μπορεί να αντικατασταθεί με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Και είναι λογικό να αλλάζεις.