Η Honda και η LG Energy Solution θα επενδύσουν από κοινού 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια για να κατασκευάσουν ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου για αυτοκίνητα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το εργοστάσιο που θα απασχολεί 2.200 άτομα, θα κατασκευαστεί στο Jeffersonville του Οχάιο των ΗΠΑ και οι εργασίες ανέγερσής του θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2023, με στόχο τη μαζική παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου έως το τέλος του 2025.

Το νέο εργοστάσιο θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα περίπου 40 GWh και οι μπαταρίες που θα κατασκευάζονται σε αυτό θα τοποθετούνται μονάχα στα ηλεκτρικά μοντέλα της Honda και της Acura στη Βόρεια Αμερική.

Η Honda θα επενδύσει επιπλέον 700 εκατ. δολάρια για την αναπροσαρμογή αρκετών υφιστάμενων εργοστασίων της ώστε να στραφούν στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Συγκεκριμένα, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα αναπροσαρμόσει τρία εργοστάσια κατασκευής κινητήρων που διαθέτει στο Οχάιο -συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου εργοστασίου που διαθέτει παγκοσμίως για την παραγωγή κινητήρων- και θα δημιουργήσει 327 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, στο πλαίσιο της στρατηγικής της να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων με απώτερο στόχο να αντιπροσωπεύουν το 100% των πωλήσεών της έως το 2040.