Από τον περασμένο Ιούλιο είχαν κυκλοφορήσει αναφορές, επικαλούμενες ανώνυμες πηγές που υποστήριζαν πως εξαιτίας προβλημάτων στην ανάπτυξη λογισμικού θα καθυστερήσει η κυκλοφορίας των νέων ηλεκτρικών μοντέλων της Audi, της Bentley και της Porsche.

Τώρα την είδηση αυτή την επιβεβαίωσε και η Porsche, κάνοντας αναφορά για το θέμα στο ενημερωτικό δελτίο τύπου που εξέδωσε για τη πετυχημένη είσοδό της στο χρηματιστήριο.

1

Το τμήμα λογισμικού του VW Group, η Cariad, αντιμετωπίζει προβλήματα στην ανάπτυξη του λογισμικού που θα φέρουν τα ηλεκτρικά οχήματα επόμενης γενιάς του γερμανικού ομίλου, γι’αυτό και είναι πολύ πιθανό να καθυστερήσουν και οι επόμενες γενιές των 718 Boxster και 718 Cayman που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικές, οι οποίες ήταν αρχικά προγραμματισμένες να κυκλοφορήσουν το 2025. Αργότερα θα παρουσιαστεί και η ηλεκτρική Cayenne.

Η Porsche έχει εκφράσει την προσδοκία ότι περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα που θα πουλήσει το 2025 θα είναι ηλεκτροκίνητα και μέχρι το 2030 θέλει το 80% των ετήσιων πωλήσεών της να είναι πλήρως ηλεκτρικά. Το 2021, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (όλα Taycan) αποτέλεσαν το 14% των πωλήσεων και τα plug-in υβριδικά αντιπροσώπευαν το 11% των πωλήσεων.