Η νέα ηλεκτρική Porsche Macan καθυστερεί μέχρι το 2024 εξαιτίας ανεπαρκούς ανάπτυξης λογισμικού

Σχετικά άρθρα

Από τον περασμένο Ιούλιο είχαν κυκλοφορήσει αναφορές, επικαλούμενες ανώνυμες πηγές που υποστήριζαν πως εξαιτίας προβλημάτων στην ανάπτυξη λογισμικού θα καθυστερήσει η κυκλοφορίας των νέων ηλεκτρικών μοντέλων της Audi, της Bentley και της Porsche.

Τώρα την είδηση αυτή την επιβεβαίωσε και η Porsche, κάνοντας αναφορά για το θέμα στο ενημερωτικό δελτίο τύπου που εξέδωσε για τη πετυχημένη είσοδό της στο χρηματιστήριο.

Το τμήμα λογισμικού του VW Group, η Cariad, αντιμετωπίζει προβλήματα στην ανάπτυξη του λογισμικού που θα φέρουν τα ηλεκτρικά οχήματα επόμενης γενιάς του γερμανικού ομίλου, γι’αυτό και είναι πολύ πιθανό να καθυστερήσουν και οι επόμενες γενιές των 718 Boxster και 718 Cayman που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικές, οι οποίες ήταν αρχικά προγραμματισμένες να κυκλοφορήσουν το 2025. Αργότερα θα παρουσιαστεί και η ηλεκτρική Cayenne.

Η Porsche έχει εκφράσει την προσδοκία ότι περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα που θα πουλήσει το 2025 θα είναι ηλεκτροκίνητα και μέχρι το 2030 θέλει το 80% των ετήσιων πωλήσεών της να είναι πλήρως ηλεκτρικά. Το 2021, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (όλα Taycan) αποτέλεσαν το 14% των πωλήσεων και τα plug-in υβριδικά αντιπροσώπευαν το 11% των πωλήσεων.

Διάβασε επίσης

Η ηλεκτρική Macan σε δοκιμές στο Nurburgring

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Manthey βελτιώνει την Porsche 911 GT3 Touring

Η Manthey έχει ετοιμάσει ένα βελτιωτικό πακέτο για την Porsche 911 GT3 Touring. Αυτό αποτελείται από νέο μπροστινό spoiler που παρέχει περισσότερη κάθετη δύναμη...

Εκπληκτική restomod δημιουργία της Theon στην 911 (964) Targa

Μπορεί να έχουμε συνδέσει τις restomoded Porsche 911 (ειδικά της 964 σειράς) με την Singer, φαίνεται όμως ότι η αγορά ανακατασκευασμένων παλιών Porsche παρουσιάζει...