Η Nokian υπέγραψε συμφωνία για την πώληση των ρωσικών δραστηριοτήτων της στη ρωσική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου Tatneft PJSC έναντι 400 εκατομμυρίων ευρώ.

H φινλανδική εταιρεία ελαστικών, στα τέλη του περασμένου Ιούνη είχε δηλώσει πως ξεκινήσει μια ελεγχόμενη έξοδο από τη ρωσική αγορά λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η εταιρεία, η οποία κατασκεύαζε το 80% των ελαστικών επιβατικών αυτοκινήτων της στη Ρωσία, δραστηριοποιείται στη χώρα από το 2005.

Η συναλλαγή υπόκειται σε έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές στη Ρωσία και σε άλλους όρους, γεγονός που δημιουργεί σημαντικές αβεβαιότητες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, τους όρους και τις προϋποθέσεις και το κλείσιμο της συναλλαγής,

ανέφερε σε δήλωση της η Nokian που έχει ήδη καταγράψει απομείωση 280,7 εκατ. ευρώ και απομείωση 20 εκατ. ευρώ αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων στη Ρωσία το δεύτερο τρίμηνο.

Ανέφερε ότι τα περιουσιακά της στοιχεία στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, εξαιρουμένων των φόρων και των χρηματοοικονομικών στοιχείων, ανήλθαν σε 590,4 εκατομμύρια ευρώ και τα καθαρά περιουσιακά της στοιχεία, εξαιρουμένου του καθαρού χρέους, ανήλθαν σε 480,3 εκατομμύρια στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2022.