Εν όψει του Βραζιλιάνικου Grand Prix αυτό του Σαββατοκύριακο, ο εισαγωγέας της McLaren στη χώρα της Νότιας Αμερικής πήρε στην πίστα της Formula 1 μια Senna, και ο Ricardo Mauricio κατάφερε να σταματήσει τα χρονόμετρα στο 1 λεπτό και 37,856 δευτ. Αυτός είναι κατά 5,1 δευτερόλεπτα καλύτερος από το προηγούμενο ρεκόρ γύρου.

1

Έτσι, το βρετανικό hypercar έγινε επίσημα το ταχύτερο αυτοκίνητο δρόμου στη βραζιλιάνικη πίστα του Interlagos, η οποία έχει μήκος 4.309 μέτρα, με την μέση ταχύτητα της Senna να ήταν 158,261 χλμ/ώρα. Για να κατανοήσεις καλύτερα πόσο γρήγορη είναι η Senna, το ρεκόρ πίστας το κατέχει ο Valtteri Bottas από το 2018, με χρόνο 1 λεπτό και 10,540, οδηγώντας το Mercedes-AMG W09 στο περιθώριο του GP του 2018.

Συνολικά, ο οδηγός συμπλήρωσε 25 γύρους, συμπεριλαμβανομένων των γύρων εισόδου και εξόδου από τα pits. Ο Mauricio κατάφερε να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ γύρου κατά 1,6 δευτερόλεπτα στην πρώτη του προσπάθεια, με τον πιο γρήγορο χρονομετρημένο γύρο, όμως, να ήταν ο έκτος του.

2

Να θυμίσω ότι μηχανικά το βρετανικό αυτοκίνητο φορά τον biturbo 4,0-λιτρο V8 κινητήρα απόδοσης 800 ίππων με 800 Nm ροπής. Βασίζεται στο carbon πλαίσιο Monocage III, που αποτελεί μια περαιτέρω εξέλιξη της δομής της McLaren 720S, και το ισχυρότερο monocoque πλαίσιο που κατασκευάστηκε ποτέ από την McLaren για ένα αυτοκίνητο δρόμου.

3

Κάθε μέρος του αμαξώματος είναι κατασκευασμένο από carbon, με αποτέλεσμα η Senna να είναι το ελαφρύτερο αυτοκίνητο της McLaren, με το συνολικό βάρος της να φτάνει μόλις στα 1.198 κιλά στεγνό (χωρίς υγρά).