Η Lucid έδωσε τις πρώτες φωτογραφίες και λίγες πληροφορίες για την έκδοση παραγωγής του Gravity, του πρώτου της SUV. Η αμερικάνικη εταιρία αναφέρει ότι το ηλεκτρικό της μοντέλο θα έχει επιδόσεις supercar, θα είναι το πιο αεροδυναμικό SUV της αγοράς, ενώ θα διαθέτει μεγαλύτερη αυτονομία από οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρικό όχημα στην αγορά -όπως τα Tesla Model X και Audi Q8 E-Tron- εκτός από το Air.

Στο εσωτερικό, το Gravity θα προσφέρεται σε διάταξη πέντε, έξι ή επτά θέσεων με δύο ή τρεις σειρές καθισμάτων. Ο οδηγός θα έχει μπροστά του έναν ψηφιακό ταμπλό επόμενης γενιάς γεμάτο με οθόνες. Οι πλήρεις πληροφορίες για το ηλεκτρικό SUV θα αποκαλυφθούν στις αρχές του 2023, όταν ανοίξουν οι κρατήσεις, με την εμπορική πορεία του Gravity να ξεκινά το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Το Gravity βασίζεται στην LEAP πλατφόρμα (Lucid Electric Advanced Platform), την ίδια που φέρει και το Air. Το SUV θα συμβάλει προκειμένου η Lucid να αυξήσει τις πωλήσεις της, αλλά και να πετύχει οικονομίες κλίμακας, Μηχανικά δεν υπάρχει ακριβείς λεπτομέρειες, αλλά αναμένεται να φέρει τα ίδια μηχανικά σύνολα με το sedan μοντέλο. Έτσι, θα προσφέρεται στις εκδόσεις Pure, Touring, και Grand Touring, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και την έκδοση Sapphire με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες.