Musk: To Tesla Semi έκανε διαδρομή 800 χλμ. με φορτίο 37 τόνων

Σχετικά άρθρα

Την ερχόμενη Πέμπτη η Tesla θα πραγματοποιήσει μια ειδική εκδήλωση για την παράδοση των πρώτων Semi, με την Pepsi Co. να είναι ο πρώτος πελάτης που θα προσθέσει το αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό της εταιρίας στον στόλο της. Η εταιρεία αναψυκτικών έχει παραγγείλει 100 φορτηγά, με την Tesla να σχεδιάζει να παραδώσει 15 από αυτά μέχρι το τέλος του έτους.

Το Semi θα προσφέρεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις αυτονομίας, με τη μικρή (πιθανότατα με μπαταρία 600 kWh) να είναι μέχρι 300 μίλια (482 χλμ) και η μεγάλη (πιθανότατα με μπαταρία 1.000 kWh) μέχρι 500 μίλια (805 χλμ) με μια φόρτιση, αν και στην αρχή θα είναι διαθέσιμη μόνο η δεύτερη.

Ο Elon Musk με tweet του επιβεβαίωσε ότι μια ομάδα μηχανικών της εταιρίας του ολοκλήρωσε μια διαδρομή 500 μιλίων (805 χλμ) με ένα Semi, το οποίο ήταν πλήρως φορτωμένο με 36,7 τόνους. Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla αναφέρει ότι με χρήση DC ταχυφορτιστή το Semi θα μπορεί να φορτίσει το 70% της μπαταρίας του σε περίπου 30 λεπτά. Με βάση τα δεδομένα της Tesla σχετικά με τη φόρτιση έναντι της κατανάλωσης καυσίμου ντίζελ, η αμερικάνικη εταιρεία εκτιμά το Semi θα κάνει περίπου 200.000 δολάρια σε εξοικονόμηση καυσίμου μέσα σε τρία χρόνια.

Το Tesla Semi είναι εξοπλισμένο με τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες και είναι πολύ γρήγορο στην επιτάχυνση, μιας και είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 5 δευτερόλεπτα, σαν σκέτος τράκτορας και δεν είναι συνδεδεμένο με το ρυμουλκό. Όταν ρυμουλκεί φορτίο 36.290 κιλών είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 20 δευτερόλεπτα, ενώ μπορεί να ανέβει ανηφόρα κλίσης 5% με σταθερή ταχύτητα 105 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...