H Lancia εκσυγχρονίζει την Ypsilon

Σχετικά άρθρα

Ήταν Φεβρουάριος του 2011, όταν η Lancia αποκάλυψε την τρίτη γενιά της Ypsilon, λίγο πριν αυτή κάνει το ντεμπούτο της στην έκθεση της Γενεύης του 2011. Παρότι η εταιρία έχει περιορίσει τις πωλήσεις του μοναδικού της μοντέλο αποκλειστικά στην αγορά της Ιταλίας, η Ypsilon συνεχίζει να ανανεώνεται.

Η Lancia περιγράφει την ανανεωμένη Ypsilon ως το πιο συνδεδεμένο αυτοκίνητο πόλης της που έχει κυκλοφορήσει ποτέ, καθώς το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας -με οθόνη 7 ιντσών- έχει αναβαθμιστεί και υποστηρίζει ασύρματη συνδεσιμότητα για τα Apple CarPlay και Android Auto. Επιπλέον, το μικρό αυτοκίνητο πόλη της Lancia διαθέτει ασύρματο φορτιστή για το smartphone, ενώ για πρώτη φορά η Lancia τοποθετεί κάμερα οπισθοπορείας.

Συνεχίζοντας, η Lancia προσθέτει ένα νέο χρώμα στη παλέτα, το οποίο ονομάζει Verde Rugiada, ενώ προσφέρει και νέους συνδυασμούς χρωμάτων για το εσωτερικό. Για παράδειγμα, υπάρχει πλέον μπλε επένδυση στο ταμπλό και τα πάνελ των θυρών, πράσινες πολύχρωμες λεπτομέρειες στο λεβιέ των ταχυτήτων, στο τιμόνι, στους αεραγωγούς και στον πίνακα οργάνων.

Η Lancia έχει επίσης ντύσει τα καθίσματα με ένα νέο υλικό που ονομάζεται Seaqual Yarn, το οποίο δημιουργήθηκε από ανακυκλωμένο πλαστικό που συλλέγεται από τη Μεσόγειο.

Μηχανικά, κάτω από το καπό υπάρχει το ίδιο σύνολο που η Fiat τοποθετεί στα Panda και 500, και πιο συγκεκριμένα ο 1.000άρης τρικύλινδρος FireFly βενζινοκινητήρας, ο οποίος διαθέτει ήπιο υβριδικό σύστημα. Ο κινητήρας αποδίδει 70 άλογα και 92 Nm ροπής, με τον ηλεκτροκινητήρα 12V BSG (Belt-intergrated Starter Generator) να αντλεί ενέργεια από μια μικρή μπαταρία λιθίου 11 Ah.

Ο κινητήρας προσφέρει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων κατά μέσο όρο 20% (έως και 30% ανάλογα με τις συνθήκες), σε σχέση με τον 1.200άρη κινητήρα απόδοσης 69 ίππων. H κίνηση μεταφέρεται στον εμπρός άξονα αποκλειστικά μέσω ενός νέου εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...