Η Skoda αξιολογεί τη θέση της στην Κίνα και ίσως αποχωρίσει εξαιτίας του ανταγωνισμού

Σχετικά άρθρα

Η Skoda αξιολογεί τη θέση της στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου του κόσμου, εξετάζοντας σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη Κίνα, εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει από τις τοπικές εταιρίες στη χώρα. Σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της Skoda, Klaus Zellmer, δήλωσε σχετικά:

Θα εξετάσουμε μαζί με τον Κινέζο συνεργάτη μας την κοινοπραξία που έχουμε στην Κίνα για το πώς θέλουμε να συνεχίσουμε εκεί.

Παρατηρώντας τη σημαντική πτώση στις πωλήσεις της Skoda στην Κίνα, μια αποχώρηση δεν θα αποτελέσει έκπληξη. Η ασιατική χώρα ήταν κάποτε η καλύτερη αγορά της τσέχικης εταιρίας, καθώς αντιπροσώπευε περισσότερο από το 30% των παγκόσμιων πωλήσεων της.

Ωστόσο, ο αριθμός αυτός μειώθηκε στο 13% το 2021 και αναμένεται να μειωθεί ακόμη περισσότερο το 2022, με το μερίδιο αγοράς της Skoda στη Κίνα να είναι μόλις 0,6% το 2021. Στα πρώτα τρία τρίμηνα του τρέχοντος έτους, οι πωλήσεις της Skoda κατέγραψαν πτώση 31% στην Κίνα (μόλις 36.300 αυτοκίνητα) και 22% παγκοσμίως (544.500 αυτοκίνητα), με τον Zellmer να προσθέτει:

Αν θέλουμε να εξαντλήσουμε τις προσπάθειές μας, αξίζει να δούμε τα σενάρια και μετά να αποφασίσουμε.

Η Skoda ίσως επιλέξει να σταματήσει τη παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα και να διατηρήσει την παρουσία της στη χώρα πουλώντας εισαγόμενα οχήματα. Η ενδεχόμενη απόσυρση της τσέχικης εταιρίας από την Κίνα θα είναι μια σημαντική ευκαιρία για την εδραίωση της Volkswagen στην κινεζική αγορά και να αντιμετωπίσει τον ανηλεή ανταγωνισμό της χώρας.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Skoda σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για την plug-in υβριδική (PHEV) έκδοση της Octavia, καθώς η παραγωγή της Octavia iV είναι εξαιρετικά μικρή εξαιτίας των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και τα ανταλλακτικά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Αποσύρθηκε η μήνυση κατά της πίστας της Laguna Seca

Στις αρχές του χρόνου μια ομάδα κατοίκων της περιοχής γύρω από τη πίστα της Laguna Seca στο Monterey της Καλιφόρνια, κατέθεσε μήνυση εναντίων της...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες χάνουν 6.000 δολάρια από κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πωλούν

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επενδύσει πολλά δισ. δολάρια για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών...

ΗΠΑ: Νέα πρότυπα εκπομπών ρύπων

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ οριστικοποίησε τους νέους πιο αυστηρούς κανόνες εκπομπών, που στοχεύουν ώστε έως το 2032 οι μέσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου να...
Autoblog.gr