Για πολλούς είναι μεγάλη τιμή να γραφτεί το όνομα τους στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness και ορισμένοι άνθρωποι κάνουν τις πιο περίεργες γελοιότητες για να μπουν σε αυτό το βιβλίο. Ο Elon Musk δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι τέτοιο φυσικά, αλλά πλέον του ανήκει ένα νέο ρεκόρ Guinness. Είτε του αρέσει είτε όχι.

Ο Musk κατέχει πλέον το ρεκόρ για την μεγαλύτερη απώλεια προσωπικού πλούτου. Ο Musk είδε τα περιουσιακά του στοιχεία να συρρικνώνονται σημαντικά τον περασμένο χρόνο, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει και την “ιδιότητά” του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στη γη τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Guinness, ο Musk έχει χάσει περίπου 182 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Νοέμβριο του 2021, που μεταφράζεται σε περίπου 173 δισεκατομμύρια ευρώ. Με αυτό ο Musk προσπέρασε εύκολα τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, τον ιδρυτή της SoftBank, Masayoshi Son, ο οποίος έγινε κατά 58,6 δισεκατομμύρια δολάρια φτωχότερος το 2000.

Το γεγονός ότι ο Musk κατέχει πλέον αυτή την αμφίβολη τιμή έχει να κάνει με την τιμή της μετοχής της Tesla, η οποία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση από τον Σεπτέμβριο. Αυτό με τη σειρά του έχει πολύ να κάνει με την περιπέτεια του Musk με το Twitter.