Η Stellantis σταμάτα το λόμπινγκ, απογοητευμένη από την ΕΕ

Σχετικά άρθρα

Μόνο φειδωλό στις δηλώσεις του δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις τον Carlos Tavares, καθώς ο CEO της Stellantis έχει τονίζει επανειλημμένως ότι η Ευρώπη δεν χρειάζεται το πρότυπο ρύπων Euro 7, ενώ προειδοποιεί ότι οι Ευρωπαίοι αγοραστές θα στραφούν στα φθηνότερα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αν οι ευρωπαϊκές εταιρίες δεν ρίξουν τις τιμές τους ή δεν επιβληθούν εισαγωγικοί δασμοί.

Έτσι, η Stellantis ανακοίνωσε -μέσω του Tavares- ότι τερματίζει όλες τις δραστηριότητες λόμπινγκ, μετά τις απογοητευτικές εμπειρίες που είχε με πολιτικούς σχετικά με τους ολοένα και πιο αυστηρούς κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων. Χαρακτηριστικά, ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, είπε:

Δεν έχουμε πλέον λομπίστες. Δεν διαπραγματευόμαστε πια. Δεν μπορούμε πλέον να περιμένουμε τις κυβερνήσεις να λάβουν αποφάσεις — πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα από τους κανονισμούς.

Συνεχίζοντας, ο Tavares τόνισε ότι για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία πως πλέον προσπαθεί να προβλέψει τους νέους κανονισμούς που θα ορίσουν οι πολιτικοί.

Μαζί με πολλά ακόμα στελέχη του κλάδου στην Ευρώπη, ο Tavares θεωρεί ότι οι πολιτικοί και οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν λαμβάνουν υπόψη τις ανησυχίες των αυτοκινητοβιομηχανιών αναφορικά με τα αυστηρότερα όρια εκπομπών, και ότι αυτά βλάπτουν σοβαρά τον κλάδο, προσθέτοντας:

Υπάρχουν, κατά την άποψή μου, δύο τρόποι να δούμε τον κόσμο για να λύσουμε τα προβλήματα των εκπομπών. Υπάρχει μια πραγματιστική και μια δογματική άποψη. Η πραγματιστική άποψη προσπαθεί να μειώσει τα επίπεδα CO2 όσο το δυνατόν ευρύτερα και αποτελεσματικότερα μέσω ενός έξυπνου μείγματος τεχνολογιών. Η δογματική άποψη πιστεύει ότι αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία.

Η πορεία της ΕΕ για ολοένα και πιο αυστηρά όρια εκπομπών CO2 αγνοεί το γεγονός ότι αυτές δεν προσδιορίζουν το καθεστώς για ένα μεγάλο ποσοστό του αριθμού των οχημάτων. Επιπλέον, ειδικά στη τρέχουσα οικονομική συγκυρία, πολλοί πελάτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα νέο αυτοκίνητο καθώς οι τιμές αυξάνονται για να καλύψουν το κόστος της τεχνολογίας για τη τήρηση των αυστηρότερων κανονισμών. Αντίθετα, οι άνθρωποι θα οδηγούν για ακόμη περισσότερο χρόνο απαρχαιωμένα και πιο επιβλαβή για το περιβάλλον οχήματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...