Η Tesla επενδύει 3,6 δισ. δολάρια στη Νεβάδα για τη κατασκευή δύο νέων εργοστασίων

Σχετικά άρθρα

Η Tesla ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να επενδύσει 3,6 δισ. δολάρια στο Gigafactory της στη Νεβάδα για να κατασκευάσει δύο νέα εργοστάσια στον χώρο του υπάρχον εργοστασίου, προσθέτοντας 3.000 επιπλέον θέσεις εργασίας.

Ένα από τα εργοστάσια θα κατασκευάζει το Semi και το άλλο θα κατασκευάζει 4680 μπαταρίες χωρητικότητας 100 GWh, για 1,5 εκατομμύρια ελαφρά οχήματα κάθε χρόνο, με τη νέα επένδυση της Tesla να προσθέσει 371.612 τετραγωνικά μέτρα στο κατασκευαστικό αποτύπωμα του εργοστασίου της στη Νεβάδα.

Η Tesla μάλιστα στοχεύει το εργοστάσιο της στη Νεβάδα να είναι το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου. Σε αυτό έχει επενδύσει μέχρι σήμερα 6,2 δισ. δολάρια και απασχολεί περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους.

Μέχρι σήμερα, το εργοστάσιο της Tesla στη Νεβάδα έχει κατασκευάσει 7,3 εκατ. κυψέλες μπαταριών (37 GWh ετησίως), 1,5 εκατ. πακέτα μπαταριών, 3,6 εκατ. ηλεκτρικές μονάδες κίνησης και 1 εκατ. ενεργειακές μονάδες για διάφορες άλλες εφαρμογές (14 GWh).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...