Η Audi μετά τα Skysphere, Grandsphere, Urbansphere, παρουσίασε σήμερα το τέταρτο μέλος της οικογένειας Sphere, το Activespherεe, με το πρωτότυπο να μας δείχνει όραμα της Audi για την premium κινητικότητα του αύριο.

Πρόκειται για ένα μεγάλο τετρακίνητο ηλεκτρικό SUV με coupe σχεδιασμό, που δεν διαθέτει μεσαία κολόνα, με τις πίσω πόρτες να ανοίγουν ανάποδα, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει και μια μικρή καρότσα που το μετατρέπει σε pickup. Βασίζεται στην PPE πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί από κοινού με την Porsche και κίνηση παίρνει από δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 442 άλογα με 720 Nm ροπής.

Η μπαταρία των 100 kWh προσφέρει αυτονομία έως 600 χιλιομέτρων, με την φόρτιση της από το 5% έως το 80% με χρήση ταχυφορτιστή 270 kW, να απαιτεί λιγότερο από 24 λεπτά. Το πρωτότυπο εξοπλίζεται με αερανάρτηση που αυξομειώνει την απόσταση από το έδαφος από τα 16,8 έως τα 24,8 εκατοστά.

Το πρωτότυπο εξοπλίζεται με αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4 και όταν ενεργοποιείται η αυτόνομη λειτουργία, το τιμόνι και τα πεντάλ υποχωρούν κάτω από το ταμπλό για να δημιουργήσουν επιπλέον χώρο για τους επιβάτες. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου είναι τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας που φορούν οι επιβάτες και που επιτρέπουν στην Audi να τοποθετεί εικονικό περιεχόμενο, όπως πίνακες ελέγχου, οθόνες πληροφοριών και πολλά άλλα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν μεγάλες οθόνες στο εσωτερικό.

Ο χρήστης μπορεί να δει το εικονικό περιεχόμενο και να το ενεργοποιήσει εάν εστιάσει τα μάτια του σε συγκεκριμένες πληροφορίες, αλληλεπιδρώντας μαζί του μέσω χειρονομιών. Το σύστημα φέρνει τις διάφορες λειτουργίες στον χρήστη ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιεί άνετα ανεξάρτητα από τη θέση του καθίσματος. Τέλος, το σύστημα μπορεί επίσης να παρέχει προσαρμοσμένο περιεχόμενο σε κάθε επιβάτη, δίνοντας στον οδηγό σημαντικές πληροφορίες για το όχημα, ενώ οι επιβάτες επιλέγουν μουσική και άλλες ψηφιακές λειτουργίες.