Η Aston Martin ανακοίνωσε ότι θα αναβαθμίσει τεχνολογικά μια αγωνιστική Vantage GT3, ώστε να αγωνιστεί στη φετινή ανάβαση του Pikes Peak, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η βρετανική μάρκα θα τρέξει στο κλασικό Race to the Clouds, από την έναρξη της διοργάνωσης το 1916.

Ο οδηγός αναμένεται να είναι ο Robin Shute, τρεις φορές νικητής και “King of the Mountain”, έχοντας κερδίσει το 2019, το 2021 και το 2022, όταν του απονεμήθηκε επίσης το διάσημο Segrave Trophy από το Royal Automobile Club, ως ο πρώτος και ο μόνος Βρετανός νικητής της ανάβασης.

Η Aston Martin Racing θα συνεργαστεί με τη Venture Engineering και κάτω από το καπό θα υπάρχει ένας 4,0-λιτρος turbo V8 κινητήρας, με το αυτοκίνητο να διαθέτει αρκετά bespoke εξαρτήματα. Το αυτοκίνητο θα τρέξει στην κατηγορία Time Attack 1, η οποία είναι ένα τμήμα παραγωγής οχημάτων με κίνηση σε δύο και τέσσερις τροχούς. Υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη του αυτοκινήτου μέχρι το 2024 για μια δεύτερη συμμετοχή στην κατηγορία Unlimited, το high-end τμήμα για αγωνιστικά με τους λιγότερους περιορισμούς.