Η οργανωτική επιτροπή του World Car of the Year (WCOTY) ανακοίνωσε σήμερα πως το φετινό βραβείο World Car Person of the Year δίδεται στον SangYup Lee, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής σχεδιασμού της Hyundai και της Genesis.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον τίτλο World Car Person of the Year για το Hyundai Motor Group, μιας και ο Luc Donckerwolke, Πρόεδρος Σχεδιασμού και Chief Creative Officer του Hyundai Motor Group ήταν ο περσινός νικητής.

Ο SangYup Lee επιλέχθηκε από την κριτική επιτροπή καθώς είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και καινοτόμα πρωτότυπα και αυτοκίνητα παραγωγής που παρουσιάστηκαν το 2022, συμπεριλαμβανομένου του Hyundai Ioniq 6, του νέου Hyundai Kona και του Hyundai N Vision 74.

Η ισχυρή σχεδιαστική φιλοσοφία, το όραμα και η ηγεσία του Lee συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της Hyundai, όπως αποδεικνύεται από τις πρόσφατες επιτυχίες της μάρκας. Συνεχίζει να είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τη δέσμευση της μάρκας στη δημιουργία εμβληματικών σχεδίων.