Η οργανωτική επιτροπή του World Car of the Year (WCOTY) ανακοίνωσε σήμερα πως το φετινό βραβείο World Car Person of the Year δίδεται στον Luc Donckerwolke, εκτελεστικό αντιπρόεδρο σχεδιασμού και διευθύνοντα συμβούλου του Ομίλου της Hyundai.

Ο Donckerwolke επιλέχθηκε από την κριτική επιτροπή καθώς έχει αναλάβει την ευθύνη σχεδιασμού για μια σειρά από εξαιρετικά καινοτόμα νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των Hyundai Ioniq 5, Genesis GV60 και Kia EV6, τα οποία κυκλοφόρησαν τον περασμένο χρόνο. Επιπλέον, τα restomod μοντέλα των Pony και Grandeur αποτίουν φόρο τιμής στη μεγάλη και συχνά παραμελημένη κληρονομιά της αυτοκινητοβιομηχανίας της Κορέας.

Φέτος είναι η πέμπτη χρονιά που βραβεύεται ένα στέλεχος της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς πέρυσι το βραβείο δόθηκε στον Akio Toyoda, το 2020 στον στον Carlos Tavares, το 2019 στον αείμνηστο Sergio Marchionne, και το 2018 στον Hakan Samuelsson, πρόεδρο και CEO της Volvo.

Το βραβείο θα παραδοθεί στον Donckerwolke κατά την διάρκεια της Έκθεσης της Νέας Υόρκης την Τετάρτη, 13 Απριλίου του 2022, μαζί με τους τελικούς νικητές για το τίτλο του παγκόσμιου αυτοκινήτου της χρονιάς του 2022, καθώς και των βραβείων World Electric Vehicle of the Year 2022, World Luxury Car 2022, World Performance Car 2022, World Urban Car 2022 και World Car Design of the Year 2022.