Alfa Romeo: Σχεδόν sold out το νέο σπορ μοντέλο. Με έως 1.000 άλογα η ηλεκτρική Giulia

Σχετικά άρθρα

Παρότι η Alfa Romeo δεν το έχει ανακοινώσει επίσημα, το νέο σπορ μοντέλο της έχει σχεδόν ξεπουλήσει. Το αυτοκίνητο αναμένεται να παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι και θα αποτελεί τον πνευματικό διάδοχο της 8C.

Το διθέσιο μοντέλο θα αντλεί έμπνευση από την 33 Stradale, θα είναι “πολύ συναρπαστικό, πολύ επιλεκτικό και πολύ ακριβό” και θα παίρνει κίνηση από τον 2,9-λίτρων twin-turbo κινητήρα της Giulia GTA με τις αναφορές να θέλουν την αγωνιστική ομάδα της Alfa Romeo στη F1 να συμμετέχει στην ανάπτυξη, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της στη μηχανική, την αεροδυναμική και τη ρύθμιση πλαισίου. Το αυτοκίνητο θα βασίζεται στο monocoque σασί από ανθρακονήματα της Maserati MC20, με τον κινητήρα να τοποθετείται πίσω από τις πλάτες των επιβατών.

Ο Jean-Philippe Imparato, ο CEO της ιταλικής φίρμας, λέει ότι πρέπει να είσαι τρελός για να εγκρίνεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο σε αυτούς τους καιρούς. Πρόκειται για ένα σπορ αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα κατασκευαστεί σε περιορισμένη έκδοση

Σε ότι αφορά τον διάδοχο της Giulia, που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικός, ο Imparato είπε πως θα προσφέρεται σε εκδόσεις απόδοσης από 350 ίππων, με την Veloce έκδοση να αποδίδει 800 άλογα, ενώ η κορυφαία Quadrifoglio θα παράγει 1.000 άλογα και θα είναι τετρακίνητη, έχοντας 3 κινητήρες.

Η αυτονομία της ηλεκτρικής Giulia θα φτάνει έως τα 700 χλμ, με το αυτοκίνητο να έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από την Giulia έτσι ώστε να τοποθετηθεί απέναντι από τα BMW i5, Mercedes-Benz EQE και Audi A6 e-tron, δηλαδή θα τοποθετηθεί στην E κατηγορία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Imparato, είναι πολύ πιθανό το μοντέλο να υιοθετήσει μια fastback σιλουέτα, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους αγοραστές. Ωστόσο, θα εξακολουθεί να είναι “η Alfa Romeo που όλοι θέλουμε”, σύμφωνα με την Imparato.

Η Alfa Romeo θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις της εκτός Ευρώπης και αυτές να αντιπροσωπεύουν το 40% του συνόλου έως το 2030. Επιπλέον, θέλει να προσφέρει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2027, με το πρώτο ηλεκτρικό να κυκλοφορεί το 2024 και να είναι η ηλεκτρική έκδοση του μικρού crossover, ενώ το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο θα κυκλοφορήσει το 2025.

Η νέα Giulia αναμένεται στα μέσα της δεκαετίας, θα βασίζεται στην STLA πλατφόρμα και θα έχει 800V αρχιτεκτονική που θα επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας από το 10 έως το 80% σε λιγότερο από 18 λεπτά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo τόνισε επίσης τη σημασία της μετατροπής της αυτοκινητοβιομηχανίας σε πλήρως ηλεκτρική.

Αλλάζουμε γιατί πρέπει. Αν όχι, η Alfa Romeo θα ήταν νεκρή,

είπε, αλλά έσπευσε επίσης να χαρακτηρίσει τη μεταμόρφωση ως αυτή που θα εκτιμούσαν οι ιδιοκτήτες.

Θα μεταβούμε σε μια πραγματική λειτουργία αντικατάστασης σκυροδέματος. Δεν θέλω να πάθετε τίποτα. Θέλω να το αγαπήσετε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα