Μια εβδομάδα μετά τα αποκαλυπτήρια του κινητήρα του διαδόχου της Aventador, η Lamborghini έκανε γνωστές σήμερα πληροφορίες για το carbon monocoque πλαίσιο του νέου της supercar απόδοσης 1.015 ίππων.

1

Το πλαίσιο είναι εξ’ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ονομάζεται Monofuselage και ζυγίζει 10% λιγότερο από το πλαίσιο της Aventador, έχοντας παράλληλα 25% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία, στα 40.000 Nm/deg.

Η Lamborghini είναι περήφανη που λέει ότι το νέο της supecar, με κωδική LB744, θα είναι το πρώτο supercar που έχει την μπροστινή του δομή αποκλειστικά από ανθρακονήματα.

2

Όχι μόνο αποδίδει οφέλη από την άποψη της μείωσης του βάρους (-20%), αλλά βελτιώνει επίσης την ασφάλεια. Τα ανθρακονήματα που χρησιμοποιούνται στις μπροστινές κωνικές δομές μπορούν να απορροφήσουν διπλάσια ενέργεια από τη μεταλλική δομή της Aventador Ultimae.

3

Το πίσω πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από κράματα αλουμινίου υψηλής αντοχής και διαθέτει δύο σημαντικές κοίλες χυτεύσεις στο πίσω μέρος του θόλου.

4

Αυτές ενσωματώνουν τους πύργους κραδασμών της πίσω ανάρτησης και την ανάρτηση του συστήματος μετάδοσης κίνησης, σε ένα ενιαίο εξάρτημα με κλειστό προφίλ αδράνειας, που εγγυάται σημαντική μείωση του βάρους, αύξηση της ακαμψίας και σημαντική μείωση στις γραμμές συγκόλλησης.