Η Tesla θα διπλασιάσει την παραγωγή του γερμανικού εργοστασίου της καταναλώνοντας την ίδια ποσότητα νερού

Σχετικά άρθρα

Στα τέλη του 2022 Tesla έκανε γνωστό πως θα προχωρούσε σε γεωτρήσεις για την εύρεση νέων πηγών νερού, που θα χρειαζόταν για την επέκταση του εργοστασίου της στο Gruenheide, λίγο έξω από το Βερολίνο, με στόχο να διπλασιάσει τη παραγωγική δυναμική του και να μπορεί να κατασκευάζει έως και 1.000.000 αυτοκίνητα κάθε χρόνο.

Ωστόσο η εταιρία τώρα δήλωσε πως δεν θα χρειαστεί να αυξήσει την κατανάλωση νερού, χάρη στην αποτελεσματικότερη επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση των λυμάτων που παράγονται κατά τη κατασκευή των αυτοκινήτων της στο εργοστάσιο. Συγκεκριμένα η Tesla έχει βελτιστοποιήσει τις διαδικασίες σχεδιασμού και παραγωγής, έτσι ώστε να μην απαιτείται επιπλέον νερό για την αύξηση της παραγωγής.

Η εταιρία ισχυρίζεται ότι επεξεργάζεται πλήρως και επαναχρησιμοποιεί τα λύματα που παράγονται κατά την παραγωγή και δεν χρειάζεται πρόσθετους υδάτινους πόρους για την κατασκευή 1 εκατομμυρίου αυτοκινήτων ετησίως. Επιπλέον, η εταιρία τόνισε πως οι απαραίτητες εγκαταστάσεις παραγωγής θα ανεγερθούν στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του εργοστασίου και όχι σε παρακείμενες εκτάσεις.

Στις σχετικές ειδήσεις πελάτες της Tesla στη Καλιφόρνια, μήνησαν την εταιρία κατηγορώντας την πως χρεώνει με υπερβολικά υψηλές τιμές τα ανταλλακτικά της και τους κάνει να περιμένουν πολύ καιρό για τις επισκευές των αυτοκινήτων τους λόγω μονοπωλίου. Οι πελάτες κατηγορούν την Tesla πως περιορίζει παράνομα τον ανταγωνισμό για τη συντήρηση και τα ανταλλακτικά των μοντέλων τους, υποστηρίζοντας πως οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν μια πληθώρα επιλογών τόσο για τα ανταλλακτικά (γνήσια ή τρίτων κατασκευαστών), όσο για το συνεργείο που αναλαμβάνει τις επισκευές των αυτοκινήτων τους.

Οι αγωγές, που κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, ισχυρίζονται ότι η Tesla σχεδίασε τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, τις εγγυήσεις και τις πολιτικές επισκευής της με τρόπο ώστε να αποθαρρύνει τους ιδιοκτήτες και τους μισθωτές των αυτοκινήτων της, να χρησιμοποιούν ανεξάρτητα καταστήματα εκτός του ελέγχου της.

Πηγήrbb24.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...