Alonso: Αποκλείεται να κερδίσω στον αγώνα

Σχετικά άρθρα

Ο Fernando Alonso παραδέχτηκε ότι η Aston Martin δεν είναι σε θέση να νικήσει τις Red Bull, με τη πρωταθλήτρια να έχει πολύ καλύτερο ρυθμό αγώνα από την Aston Martin.

Δεν ξέρω αν μπορούμε να νικήσουμε τον Perez. νομίζω ότι δεν είμαστε ακόμα σε αυτή τη θέση. Σε καθαρό ρυθμό, νομίζω ότι η Red Bull είναι σε δικό της πρωτάθλημα και νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο στις ομάδες πίσω. Η Ferrari θα είναι πολύ δυνατή, η Mercedes είναι δυνατή, επίσης η Alpine είναι γρήγορη εδώ.

Ακόμα κι αν εστιάσουμε στους καθρέφτες μας και προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τους ανθρώπους πίσω, αν συμβεί κάτι μπροστά, θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία.

Θα είναι ένας πολύ σφιχτός αγώνας, περιμένω, και νομίζω ότι θα καθοριστεί από μικρές λεπτομέρειες: μία θα είναι η εκκίνηση, μία θα είναι η διαχείριση των ελαστικών, το άλλο θα είναι η στρατηγική και μάλλον θα βάλω και την τύχη. Επειδή είδαμε ακόμη και πέρυσι με τον Checo, ξέρετε, πώς η τύχη και ένα αυτοκίνητο ασφαλείας μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο εδώ.

Το μονοθέσιο φαίνεται να αποδίδει καλά στα μεγάλα runs, φαίνεται να διαχειρίζεσαι πολύ καλά τα ελαστικά. Οπότε ναι, ας προσπαθήσουμε να μεγιστοποιήσουμε τις δυνάμεις μας και ελπίζουμε να είμαστε τυχεροί.

Ο Ισπανός θεωρεί πως ο Verstappen, παρότι θα εκκινήσει από την 15η θέση, θα βρεθεί με άνεση στο βάθρο, χωρίς να μπορεί να πει ο Alonso με σιγουριά σε ποια θέση θα τερματίσει ο Ολλανδός.

Πιστεύω ότι ο αγώνας μας είναι ακριβώς πίσω μας. Είδαμε ότι ο Max πιθανότατα ήταν στο δικό του πρωτάθλημα στο Q1 και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τις κατατακτήριες λόγω μηχανικού προβλήματος.

Ναι, νομίζω ότι ο Max θα ανέβει στο βάθρο Έχουν αυτό το πλεονέκτημα. Δεν ξέρω ποιος αγώνας ήταν πέρυσι, ξεκίνησε τελευταίος ή άλλαξε τη μονάδα ισχύος, αλλά κέρδισε εκείνο τον αγώνα. Αύριο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι στο βάθρο, τουλάχιστον.

Όπως είπα, δεν ήταν ο στόχος μας να παλεύουμε με τη Red Bull όταν λανσάραμε το αυτοκίνητο στις 13 Φεβρουαρίου. Θυμάμαι μια συζήτηση με τον Mike Krack, τον Lance και την ανώτερη διοίκηση της ομάδας που έθεσε τους στόχους για φέτος και οι στόχοι δεν ήταν να πολεμήσουμε με την Red Bull για νίκες, οπότε ας το κρατήσουμε απλό.

Ας κρατήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος και ας μην κάνουμε λάθη. Ακόμα κι αν είμαστε ανταγωνιστικοί, δεν μπορούμε να αφήσουμε τέτοια Σαββατοκύριακα που είναι τόσο καλά για εμάς χωρίς βαθμούς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr