Στέλεχος της Porsche SE πρότεινε στον Πούτιν συμφωνία για την αναβίωση της Volga

Σχετικά άρθρα

Ο Αυστριακός επιχειρηματίας Siegfried Wolf και μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Porsche SE, φέρεται να έστειλε τον Ιανουάριο του 2023 επιστολή στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, προσφέροντας τη βοήθειά του για την ανοικοδόμηση της ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας, μέσω της εταιρίας του, PromAvtoKonsalt.

Η Porsche Automobil Holding SE (Porsche SE) είναι μια εταιρία χαρτοφυλακίου που διαχειρίζεται το μερίδιο των μετοχών που κατέχουν οι οικογένειες Porsche και Piech στην Volkswagen AG (VW Group).

Οι οικογένειες των Porsche και Piech είναι αυτές που ελέγχουν την Porsche SE και που ελέγχουν το 31,4% των μετοχών της Volkswagen, κατέχοντας το 53,3% της Volkswagen AG (VW Group), έχοντας το ίδιο ποσοστό σε δικαιώματα ψήφου μέσω της Porsche.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, το οποίo είδε την επιστολή τριών σελίδων, ο Wolf που είναι γνωστός για τις επιχειρηματικές του σχέσεις με τη Ρωσία, πρότεινε στον Ρώσο πρόεδρο, μεταξύ άλλων, την αναβίωση της Volga, ζητώντας επένδυση 60 δισ. ρουβλίων (676 εκατ. ευρώ), με στόχο την ετήσια παραγωγή 270.000 αυτοκινήτων.

Στην επιστολή του, ο Wolf ανέφερε πως η Volga θα μπορούσε να χρησιμοποιεί τα εργοστάσια της VW στη Ρωσία, που ο γερμανικός κολοσσός προσπαθεί να πουλήσει, με την Ρωσία να δεσμεύει τον περασμένο μήνα όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Volkswagen στη χώρα.

Επιπλέον, ο Wolf πρότεινε στον Πούτιν τα νέα αυτοκίνητα της Volga να βασίζονται σε μοντέλα της Skoda, έχοντας “εντελώς νέο εξωτερικό σχεδιασμό που θα ενσωματώνουν τα κλασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της Volga“.

Στη πρόταση του ο Wolf αναφέρει πως η επένδυση των 60 δισ. ρουβλιών θα δημιουργήσει/διατηρήσει 12.000 θέσεις εργασίας, με το Der Spiegel να συμπληρώνει πως ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να είναι θετικός στη πρόταση του Wolf.

Ο Wolf στην επιστολή του υποστηρίζει πως έχει “θεμελιώδη συμφωνία με την ανώτατη διοίκηση της Volkswagen“, αλλά εκπρόσωπος της εταιρίας, δήλωσε στο Der Spiegel πως “η Volkswagen δεν είχε γνώση της επιστολής και του ενοχλητικού περιεχομένου της” και φυσικά δεν έχει προχωρήσει σε καμία συμφωνία με τον Wolf.

ΠηγήDer Spiegel

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Porsche καταργεί τις 718 Boxster και 718 Cayman στην Ευρώπη

Η Porsche καταργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις τρέχουσες γενιές των 718 Boxster και 718 Cayman για τον ίδιο λόγο που κατήργησε και την προηγούμενη...

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Αποσύρθηκε η μήνυση κατά της πίστας της Laguna Seca

Στις αρχές του χρόνου μια ομάδα κατοίκων της περιοχής γύρω από τη πίστα της Laguna Seca στο Monterey της Καλιφόρνια, κατέθεσε μήνυση εναντίων της...
Autoblog.gr