Ρωσικό δικαστήριο δέσμευσε σήμερα όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Volkswagen στη χώρα, ως το πιο πρόσφατο εμπόδιο στις προσπάθειες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας επί ένα χρόνο να τερματίσει τις ρωσικές της δραστηριότητες.

Η Volkswagen μαζί με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες ανέστειλε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία μετά την επιβολή κυρώσεων από τις δυτικές χώρες στη Μόσχα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Volkswagen προσπαθεί να πουλήσει τα ρωσικά περιουσιακά της στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου της στην πόλη Καλούγκα, το οποίο έχει παραγωγική ικανότητα 225.000 οχημάτων ετησίως και έχει σταματήσει τη λειτουργία του από τον Φεβρουάριο του 2022.

Η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία GAZ, η οποία είχε συνάψει σύμβαση για την παραγωγή οχημάτων Volkswagen στο εργοστάσιό της στο Νίζνι Νόβγκοροντ, μήνυσε τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για αθέτηση της σύμβασης, αφού η Volkswagen κατήγγειλε τη συμφωνία τον Ιούλιο του 2022.

Σε δικαστικές καταθέσεις, η GAZ είπε ότι οι προσπάθειες της Volkswagen να εξέλθει από τη ρωσική αγορά θέτουν σε κίνδυνο τα δικά της συμφέροντα και ζητά αποζημίωση 15,6 δισεκατομμυρίων ρούβλια (201,3 εκατομμύρια δολάρια) λόγω της καταγγελίας της σύμβασης.

Ένα ρωσικό δικαστήριο συμφώνησε τη Δευτέρα να δεσμεύσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Volkswagen στη Ρωσία, ενόσω η διαμάχη με την GAZ συνεχίζεται, πλήττοντας περαιτέρω τις προσπάθειες της VW να τερματίσει τις ρωσικές δραστηριότητές της.