Η Lada παρουσίασε το X-Cross 5, ένα rebadged μοντέλο της κινέζικης FAW

Σχετικά άρθρα

Η Renault διέκοψε τις σχέσεις της με τη Lada εξαιτίας της συνεχιζόμενης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία να στρέφεται στην Κίνα για βοήθεια.

Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι το νέο Lada X-Cross 5, το οποίο παρουσιάστηκε σε ένα συνέδριο αντιπροσώπων της AvtoVAZ στο Σότσι της Ρωσίας, με το ρωσικό μοντέλο να είναι ουσιαστικά ένα FAW Bestune T77 με τα σήματα της Lada.

Το μοντέλο της κινέζικης FAW κυκλοφόρησε στην Κίνα το 2018 και έχει μήκος 4.525 χλστ., πλάτος 1.845 χλστ., και ύψος 1.615 χλστ., ενώ το μεταξόνιο του αγγίζει τα 2.600 χλστ. Η παραγωγή του Lada X-Cross 5 για τη ρωσική αγορά θα γίνει στο εργοστάσιο της AvtoVAZ στην Αγία Πετρούπολη, το οποίο προηγουμένως ανήκε στη Nissan.

Αισθητικά δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ του Bestune T77 και του X-Cross 5, παρά μόνο στα λογότυπα των εταιριών. Το ίδιο ισχύει και για το μηχανικό σύνολο, καθώς κάτω από το καπό υπάρχει ένας 1,5-λίτρων υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας, που αποδίδει 168 ίππους και 258 Nm ροπής στις 1.300 σ.α.λ., στέλνοντας την ισχύ στον μπροστινό άξονα μέσω ενός μηχανικού εξατάχυτου κιβωτίου ή ενός αυτόματου επτατάχυτου.

Η τιμή του Lada X-Cross 5 δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά αναμένεται να είναι παρόμοια με αυτή του FAW Bestune T77, που επί του παρόντος ξεκινά από τα 2.169.000 ρούβλια (24.000 ευρώ) στη Ρωσία, που κυκλοφορεί από το 2020.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...