Η CATL παρουσιάζει επαναστατική μπαταρία με τη μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα στον κόσμο

Σχετικά άρθρα

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη, η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία, που υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα για τις μεταφορές.

Πιο συγκεκριμένα, η κορυφαία κινέζικη εταιρία κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανέφερε ότι έχει έτοιμη μια νέα μπαταρία, την οποία αποκαλεί “Condensed Battery”, με ενεργειακή πυκνότητα έως 500 Wh/κιλό. Επιπλέον, μπορεί να επιτύχει υψηλή ενεργειακή πυκνότητα και υψηλό επίπεδο ασφάλειας, με την κορυφαία αυτή ενεργειακή πυκνότητα να ανοίγει το δρόμο για τη χρήση στην αεροπλοΐα.

Ο Wu Kai, επικεφαλής επιστήμονας της CATL, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Η ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών είναι η βασική κινητήρια δύναμη που οδηγεί την τεχνολογική καινοτομία για την CATL.

Το λανσάρισμα αυτής της τεχνολογίας γκρεμίζει τα όρια που καιρό τώρα περιόριζαν την ανάπτυξη του τομέα των μπαταριών και θα ανοίξει ένα νέο δρόμο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, με επίκεντρο το υψηλό επίπεδο ασφάλειας και το μικρό βάρος.

Επιπλέον, θα λανσάρουμε επίσης την έκδοση των Condensed Batteries για αυτοκίνητα, οι οποίες αναμένεται να τεθούν σε μαζική παραγωγή εντός του τρέχοντος έτους.

Με την υπάρχουσα τεχνολογία, μια μπαταρία ιόντων-λιθίου που φέρει ένα συμπαγές ηλεκτρικό αυτοκίνητο ζυγίζει κοντά στα 300 κιλά και έχει χωρητικότητα 42 kWh. Αναλογικά, με τη νέα μπαταρία της CATL ένα βάρος 300 κιλών θα προσφέρει χωρητικότητα 150 kWh.

Σύμφωνα με την κινέζικη εταιρία, η εντυπωσιακή της ενεργειακή πυκνότητα επιτυγχάνεται μέσω ενός συνδυασμού καινοτομιών στα υλικά καθόδου, ανόδου και διαχωριστή, τα οποία εξασφαλίζουν εξαιρετική απόδοση φόρτισης και εκφόρτισης, ενώ υψηλές είναι οι δυνατότητές και στον τομέα της ασφάλειας. Η CATL δηλώνει ότι η “Condensed Battery” θα μπει στη μαζική παραγωγή αργότερα μέσα στο τρέχον έτος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...