Έρευνα: Οι γονείς επηρεάζουν το πόσο καλοί οδηγοί θα γίνουν τα παιδιά τους

Σχετικά άρθρα

Εάν κάποιος σε έχει κατηγορήσει πως δεν καλός οδηγός, ίσως έχεις μια καλή δικαιολογία. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κακή οδήγηση μπορεί να είναι” κληρονομική” και οι κακές οδηγικές συνήθειες που επιδεικνύουν οι γονείς είναι ένας τρόπος ώστε να παιδιά τους να γίνουν και αυτοί κακοί οδηγοί.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.000 οδηγοί, οι μισοί από τους οποίους είχαν κάνει τροχαίες παραβάσεις. Όλοι οι οδηγοί που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα δήλωσαν ότι γνώριζαν πλήρως το ιστορικό οδήγησης των γονιών τους. Η μελέτη έδειξε ότι το 66% των οδηγών που παραβίασαν τον Κ.Ο.Κ τα τελευταία 10 χρόνια είχαν γονείς που παραβίαζαν και αυτοί τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Οι οδηγοί με γονείς με κακή οδήγηση είχαν τουλάχιστον ένα βαθμό ποινής στο δίπλωμα τους, ενώ άτομα με γονείς που οδηγούσαν υπεύθυνα δεν είχαν βαθμούς ποινής στο δίπλωμα τους.

Σχεδόν οι μισοί από τους οδηγούς με γονείς με κακή οδηγική συμπεριφορά, είχαν πάρει τουλάχιστον μια κλήση τα τελευταία 10 χρόνια, σε σύγκριση με μόλις 14% εκείνων με γονείς που οδήγησαν υπεύθυνα.

Η υπερβολική ταχύτητα και οι θυμωμένες αντιδράσεις τους ήταν οι πιο κοινές συμπεριφορές που κληρονόμησαν τα παιδιά από τους γονείς τους, με το 55% και το 49% των ερωτηθέντων, αντίστοιχα, να δηλώνουν ότι έχουν μάθει αυτές τις συνήθειες από τους γονείς τους. Άλλοι οδηγοί ανέφεραν ότι μάθανε από τους γονείς τους την κακή αντίληψη του χώρου, την αμέλεια στο παρκάρισμα και την επιθετική/επικίνδυνη οδήγηση.

Από την άλλη πλευρά, το 10% των οδηγών στη μελέτη ανέφεραν ότι έχουν μάθει να είναι υπερβολικά προσεκτικοί από τους γονείς τους, όπως να οδηγούν με σημαντικά χαμηλότερη ταχύτητα από το όριο ταχύτητας.

Τέλος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες, είπαν ότι πίστευαν πως ήταν καλύτεροι οδηγοί από τους γονείς τους.

[Photos credit: depositphotos.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...