Η μέση ταχύτητα κίνησης των λεωφορείων της Νέας Υόρκης είναι η μικρότερη από κάθε πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών, και έτσι η πόλη, η πολιτεία, καθώς και η Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών (MTA) εργάζονται για να το διορθώσουν. Ως μέρος του προϋπολογισμού της πολιτείας της Νέας Υόρκης, θα επεκταθεί η χρήση αυτοματοποιημένων καμερών τοποθετημένες στα λεωφορεία, ώστε αυτές να “πιάνουν” του παραβάτες οδηγούς.

Η MTA ξεκίνησε την εγκατάσταση καμερών στο μπροστινό μέρος των λεωφορείων το 2019, στο πλαίσιο της εκστρατείας Automated Bus Lane Enforcement (ABLE). Αρχικά, οι κάμερες χρησιμοποιήθηκαν για τη λήψη φωτογραφιών των οχημάτων που ήταν σταθμευμένα ή μπλόκαραν τις λεωφορειολωρίδες, του ποδηλατοδρόμους ή τις διάβασες πεζών, με τις αρχές να στέλνουν αυτές τις κλήσεις στους παραβάτες μέσω ταχυδρομείου.

Το μέτρο στέφθηκε με επιτυχία και ο πρόεδρος του New York City Transit, Richard Davey, ανέφερε ότι οι έρευνες έδειξαν ότι ο χρόνος αναμονής και η αξιοπιστία των ΜΜΜ αυξήθηκε μετά την εισαγωγή των καμερών της εκστρατείας ABLE.

Επιπλέον, η MTA τονίζει ότι το 80% των οδηγών που παίρνουν μια κλήση, δεν παίρνουν ποτέ άλλη ανάλογη ή μη, κάτι που υποδηλώνει ότι η απλή πράξη επιβολής του ΚΟΚ πείθει τους Νεοϋορκέζους να τον ακολουθήσουν, απελευθερώνοντας λεωφορειολωρίδες.

Τώρα, η Νέα Υόρκη θέλει να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τη χρήση των καμερών, με την MTA να τις αυξάνει από 450 που είναι σήμερα σε 1.000 έως το 2024. Ο οργανισμός θέλει επίσης να κάνει τα λεωφορεία να επιβάλλουν περισσότερους κανόνες. Δεδομένου ότι οι κάμερες υπάρχουν ούτως ή άλλως, θα αρχίσουν να μοιράζουν κλήσεις στους οδηγούς που μπλοκάρουν τους δρόμους. Τα πρόστιμα ξεκινούν από τα 50 δολάρια, αλλά μπορούν να φτάσουν έως και τα 250 δολάρια, για αυτούς που παίρνουν πολλές κλήσεις σε περίοδο 12 μηνών.

[Photo credit: depositphotos.com]