Ferrari: Η λίστα αναμονής φτάνει το 2025

Σχετικά άρθρα

Η Ferrari κατέγραψε σημαντική αύξηση κερδών κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 297 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 24% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 27% και έφτασαν τα 537 εκατ. ευρώ.

Η Ferrari παρέδωσε 10% περισσότερα αυτοκίνητα το συγκεκριμένο διάστημα, 3.567 έναντι 3.251 το αντίστοιχο διάστημα του 2022, με τα έσοδα της να αγγίζουν τα 1,429 δισ. ευρώ (+20%). Η Ferrari που έχει περιθώριο κέρδους 37,6% (EBITDA), δήλωσε πως τα αυξημένα κέρδη της οφείλονται στην αύξηση των πωλήσεων παραμετροποιημένων αυτοκινήτων της, με τα Portofino M, 296 GTB και 812 Competizione να έχουν την υψηλότερη ζήτηση.

Εντός του πρώτου τριμήνου ξεκίνησαν οι πρώτες παραδόσεις των 296 GTS και 812 Competizione A, ενώ ολοκληρώθηκε η παραγωγή της F8 Tributo. Επίσης, αυξήθηκε η παραγωγή της Daytona SP3.

Σύμφωνα με τον CEO της ιταλικής εταιρίας, Benedetto Vigna, η λίστα αναμονής για ένα αυτοκίνητο της φτάνει μέχρι το 2025, με την Ferrari να άνοιξε και πάλι τα βιβλία παραγγελιών της Purosangue, βιβλία που είχε κλείσει προσωρινά στα τέλη του 2022 λόγω μιας “αρχικής άνευ προηγουμένου ζήτησης”, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Vigna.

Οι παραδόσεις της Purosangue θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη πριν από το τέλος του δεύτερου τριμήνου και στις Ηνωμένες Πολιτείες το τρίτο τρίμηνο.

Για όλο το 2023 η Ferrari αναμένει έσοδα περίπου 5,7 δισ. ευρώ και προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) μεταξύ των 2,13 και των 2,18 δισ. ευρώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tέλος παραγωγής για τη Ferrari Roma

Πριν ένα χρόνο η Ferrari αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του ομορφότερου μοντέλου της γκάμα της, τη Roma Spider, οι παραδόσεις της οποίας ξεκίνησαν το...

Ασφαλιστική δίνει αποζημίωση €530.000 για τρακαρισμένη Ferrari SF90 Stradale

Το περασμένο φθινόπωρο ένας ιδιοκτήτης μιας Ferrari SF90 Stradale είχε ένα ατύχημα σε αυτοκινητόδρομο της Φινλανδίας, με τον οδηγό να διευκρινίζει ότι κινούταν εντός...
Autoblog.gr