Τους τελευταίους τέσσερις μήνες η Ferrari έχει δει την μετοχή της να παρουσιάζει αύξηση 34%, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της να έχει ξεπεράσει πλέον τα 52 δισ. ευρώ, καταγράφοντας την υψηλότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Σήμερα η χρηματιστηριακή αξία της Ferrari ανέρχεται στα 52,17 δισ. ευρώ, με την μετοχή της να διαπραγματεύεται στα 268,5 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως η Ferrari έχει μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία από την Stellantis (47,66 δισ. ευρώ), η οποία έχει κάτω από την ομπρέλα της 16 μάρκες (Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Mopar, Opel, Peugeot, Ram και Vauxhall).

Η Ferrari διαχωρίστηκε από τη Fiat Chrysler το 2015 και εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Μιλάνο τον Οκτώβριο του ίδιου έτους με χρηματιστηριακή αξία 10 δισ. ευρώ.

Η εντυπωσιακή πορεία της Ferrari φαίνεται να είναι μόνο στην αρχή για τους αναλυτές με την RBC Capital να έχει θέσει στόχο τιμή τα 321 ευρώ. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη τιμή με αρκετούς να βλέπουν ότι οι προσδοκίες της αγοράς για το πολυτελές brand μπορεί μέσα στους επόμενους μήνες να βρεθεί στο ίδιο επίπεδο με τη Tesla.

Η μετοχή της είναι από πολλές απόψεις συγκρίσιμη με εκείνη των μεγάλων εταιρειών ειδών πολυτελείας στην Ευρώπη, παράγοντας συνολικές αποδόσεις άνω του 500% από τo spin-off της το 2015. Κατά την ίδια περίοδο, οι αποδόσεις για τις μετοχές αυτοκινήτων στην Ευρώπη ήταν περίπου 50%, συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων.