Οι ΗΠΑ κατηγορούν πρώην μηχανικό της Apple για κλοπή τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων για την Κίνα

Σχετικά άρθρα

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως απήγγειλε κατηγορίες στον 35χρονο Weibao Wang, πρώην μηχανικός λογισμικού στην Apple από το 2016 έως το 2018, για κλοπή τεχνολογίας αυτόνομης τεχνολογίας για λογαριασμό μιας κινεζικής εταιρείας.

Ο Wang που έχει διαφύγει στη Κίνα, είχε πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων στις οποίες, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση μόνο 2.700 από τους 135.000 υπαλλήλους της Apple.

Τέσσερις μήνες πριν παραιτηθεί από τη δουλειά του στην Apple, το 2017, ο Wang δέχτηκε μια θέση εργασίας στην αμερικανική θυγατρική μιας ανώνυμης κινεζικής εταιρείας που ανέπτυσσε τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Οι διωκτικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του στην Καλιφόρνια στις 27 Ιουνίου 2018, όπου βρήκαν αποδεικτικά στοιχεία σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο Wang κατάφερε να διαφύγει από τις ΗΠΑ όταν επιβιβάστηκε σε πτήση με προορισμό την Γκουανγκζού της Κίνας από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο. Σε συνέντευξη Τύπου, ο Εισαγγελέας των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνιας Ismail Ramsey δήλωσε ότι ο Wang βρίσκεται στην Κίνα. Αν οι κινεζικές αρχές τον εξέδιδαν στις ΗΠΑ θα αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης δέκα ετών για κάθε κατηγορία.

Οι κατηγορίες κατά του Wang έρχονται μετά την παραδοχή της ενοχής ενός άλλου υπαλλήλου της Apple στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Χοσέ για παρόμοια κλοπή που αφορούσε εμπορικά μυστικά στο τμήμα αυτοκινήτων της Apple. Ένας άλλος υπάλληλος κινεζικής καταγωγής αντιμετώπιζε επίσης ομοσπονδιακές κατηγορίες για την κλοπή ευαίσθητων πληροφοριών το 2019.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...