Ο πρόεδρος της Ferrari και της Stellantis σε δικαστική διαμάχη με την μητέρα του για την οικογενειακή περιουσία

Σχετικά άρθρα

Ο John Elkann, πρόεδρος της Stellantis και της Ferrari βρίσκεται επί του παρόντος σε μια δικαστική μάχη με τη μητέρα του Margherita, για την ιδιοκτησία των επιχειρηματικών συμμετοχών της οικογένειας. Είναι μια μακρά, μεγάλη ιστορία που πρόκειται να εκδικαστεί σε δικαστήριο στο Τορίνο αυτό το καλοκαίρι.

Η διαμάχη έχει τις ρίζες της σε μια συμφωνία κληρονομιάς γνωστή ως “σύμφωνα της Γενεύης” που υπέγραψε η Margherita, καλλιτέχνης και φιλάνθρωπος, το 2004 μετά τον θάνατο του πατέρα της, Gianni Agnelli, και συμφώνησε όταν η Fiat ήταν στο χείλος της χρεοκοπίας.

Τα σύμφωνα έδωσαν στην Margherita περιουσία, έργα τέχνης και άλλα ρευστά περιουσιακά στοιχεία από την περιουσία του Gianni Agnelli, με την κόρη του Agnelli να απαρνείται κάθε μελλοντική επιρροή στην εταιρεία Dicembre, βασικό μέρος της ιδιοκτησιακής δομής της επενδυτικής εταιρίας Exor SpA, της εταιρίας που διαχειρίζεται τον πλούτο της οικογένειας Agnelli.

Τα σύμφωνα έκαναν τον John Elkann τον εκλεκτό διάδοχο του Gianni Agnelli και ουσιαστικά έβγαλαν τη μητέρα του Margherita, από την “εξίσωση” διαδοχής. Το δεύτερο σύμφωνο κάλυπτε τι θα συνέβαινε στην περιουσία της μητέρας της Margherita, της Marella, η οποία πέθανε το 2019 σε ηλικία 91 ετών.

Η Marella μεταβίβασε το μερίδιό της στην Dicembre σε τρία από τα εγγόνια της, τον John, τον αδερφό του Lapo και την αδελφή τους, Ginevra, που η Margherita απέκτησε από τον πρώτο της γάμο με τον δημοσιογράφο και μυθιστοριογράφο Alain Elkann.

Η Margherita ζητά την ακύρωση των συμφώνων για να μπορέσει να δώσει στα παιδιά που απέκτησε από τον δεύτερο σύζυγό της, τον Γαλλο-Ρώσο πρώην στέλεχος της Fiat, Serge De Pahlen, μερίδιο από την περιουσία της γιαγιάς τους Marella.

Η Margherita υποστηρίζει επίσης ότι η αδήλωτη περιουσία που ανήκει στον πατέρα της ανακαλύφθηκε μετά τον θάνατό του και πως δικαιούται μερίδιο από αυτή, όπως και άλλα μέλη της οικογένειας.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...