Η Lotus αναβαθμίζει την Emira GT4

Σχετικά άρθρα

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η Lotus παρουσίασε την αγωνιστική έκδοση της Emira, και σήμερα η βρετανική εταιρία μας δείχνει τις αναβαθμίσεις που ετοίμασε για την Emira GT4.

Ξεκινώντας από τα μηχανικά, ο 3,5-λίτρων V6 κινητήρας (2GR-FE) της Toyota αποδίδει πλέον 460 άλογα (+60 άλογα), με τη ροπή να φτάνει τα 500 Nm. Αυτός διαθέτει τον κομπρέσορα Harrop TVS 1900 και σύστημα διαχείρισης κινητήρα Motec, ενώ συνδυάζεται με 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων της Hewland, που αντικαθιστά αυτό της Xtrac, και μεταφέρει την κίνηση στον πίσω άξονα μέσω ενός διαφορικού περιορισμένη ολίσθησης.

Διαθέτει νέο bodykit με μεγάλη πίσω αεροτομή, 96 λίτρων ντεπόζιτο εγκεκριμένο από την FIA και μονομπούλωνες ζάντες 18″. Το βάρος του αγωνιστικού αγγίζει τα 1.360 κιλά, με τη Lotus να έχει επίσης εργαστεί επιμελώς στην αεροδυναμική της Emira, σε συνεργασία με την RML. Τέλος, αναβαθμισμένα είναι τα φρένα, τα ελατήρια, τα αμορτισέρ και το σύστημα ψύξης.

Οι πρώτες αναβαθμισμένες Emira GT4 θα παραδοθούν στους πελάτες της εταιρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, την Κίνα, την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτό το καλοκαίρι, με την τιμή της να ορίζεται στις 179.000 λίρες Αγγλίας (209.000 ευρώ) συν φόρους και έξοδα παράδοσης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...