Η VW καταργεί το Arteon

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας για την αύξηση της κερδοφορίας της, προχωρά στην κατάργηση του Arteon, το οποίο ποτέ δεν γνώρισε την εμπορική πορεία που του άξιζε.

Αντί να κατασκευάσει το Arteon, η Volkswagen θα επικεντρωθεί σε πολλά βασικά της μοντέλα, σύμφωνα με τον CEO της μάρκας Thomas Schafer. Η εταιρεία θέλει να μειώσει την πολυπλοκότητα των μοντέλων της για να επιτύχει υψηλότερο κέρδος, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του αριθμού των επιλογών διαμόρφωσης για κάθε μοντέλο.

Για παράδειγμα, το VW ID.7 έχει 99% λιγότερες διαμορφώσεις από το Golf έβδομης γενιάς. Η εταιρεία θέλει επίσης να βελτιστοποιήσει τη χρησιμοποίηση της παραγωγικής της ικανότητας, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στην κυμαινόμενη ζήτηση.

Η Volkswagen σχεδιάζει να εφαρμόσει γρήγορα το νέο της πρόγραμμα κερδών, το οποίο αποκαλεί “Accelerate Forward | Road to 6.5” και για το σκοπό αυτό θα δημιουργήσει μια νέα ομάδα που θα επιβλέπει την προσπάθεια.

Διάβασε επίσης

VW Group: Καταργεί το 60% των μοντέλων της με κινητήρες εσ. καύσης και επικεντρώνεται στη premium αγορά πουλώντας λιγότερα αυτοκίνητα

Η εταιρεία θέλει το πρόγραμμα να ξεκινήσει να λειτουργεί από τον Οκτώβριο, και στόχος της είναι να πετύχει περιθώριο κέρδους 6,5% επί των πωλήσεων, προκειμένου να διαφυλάξει τις μελλοντικές της επενδύσεις. Το πρόγραμμα αναμένεται να βελτιώσει τα κέρδη της κατά περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από το 2026.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...