Στέλεχος της FCA παραδέχτηκε την ενοχή του για τα 8 λογισμικά εξαπάτησης εκπομπών ρύπων

Σχετικά άρθρα

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως ο Emanuele Palma, ανώτερο στέλεχος της FCA στον τομέα των πετρελαιοκινητήρων και των εκπομπών ρύπων, ομολόγησε την ενοχή του για κακούργημα, όντας ο υπεύθυνος για τα 8 παράνομα λογισμικά εξαπάτησης εκπομπών ρύπων σε 104.000 Jeep Grand Cherokee και Ram 1500 MY2014-2016 που φορούν τον 3,0-λιτρο V6 Ecodiesel κινητήρα.

Ο Palma κατηγορείται πως διέπραξε έξι παραβάσεις που σχετίζονται με τον νόμο περί καθαρού αέρα, τέσσερις τηλεφωνικές απάτες και δύο ψευδείς καταθέσεις στο FBI και στο τμήμα ποινικής έρευνας της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) των ΗΠΑ. Ο Palma συνελήφθη το 2019 από το FBI στην κατοικία του στο Bloomfield Hills, στο Μίσιγκαν και μέχρι σήμερα βρίσκεται υπό κράτηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Palma ηγούνταν μιας ομάδας μηχανικών που ήταν υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του EcoDiesel 3,0 λίτρων κινητήρα της FCA, με την κυβέρνηση να ισχυρίζεται πως ο Palma και οι συνεργάτες του, σκόπιμα δημιούργησαν τα παράνομα λογισμικά που χειραγωγούσαν τις εκπομπές NOx κατά την διάρκεια των επίσημων δοκιμών μετρήσεων, παραπλανώντας έτσι τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, ρυπαίνοντας το περιβάλλον με περισσότερους ρύπους από τα επιτρεπτά όρια.

Η ποινή του θα ανακοινωθεί στις 17 Οκτωβρίου και η μέγιστη ποινή που θα μπορούσε να του επιβληθεί είναι 5 χρόνια φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 250.000 δολαρίων. Ωστόσο λόγω της ομολογίας του, η ποινή του θα είναι πολύ μικρότερη.

Η FCA λόγω των παραπάνω παράνομων λογισμικών συμφώνησε 300 εκατ. δολάρια στο κράτος των ΗΠΑ και επιπλέον 800 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει αστικές, περιβαλλοντικές και καταναλωτικές αξιώσεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Stellantis: Νέα εθελούσια έξοδος για περισσότερους από 3.000 εργαζομένους της

Η Stellantis υπέγραψε περαιτέρω συμφωνίες με τα συνδικάτα στην Ιταλία για εθελούσιες εξόδους, που θα μπορούσαν να μειώσουν το εργατικό δυναμικό της εταιρίας κατά...