Κρήτη: Κάπνιζε μέσα στο αυτοκίνητο του, με το παιδί του παρόν και πήρε πρόστιμο 1.500 ευρώ

Σχετικά άρθρα

Αστυνομικοί της Τροχαίας Αγίου Νικολάου σε έλεγχο που έκαναν χθες, μέσα στην πόλη του Αγίου Νικολάου στη Κρήτη, διαπίστωσαν πως ένας οδηγός κάπνιζε εντός του αυτοκινήτου του, ενώ μέσα σε αυτό βρισκόταν και ένα 5χρονο παιδί.

Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν στον 43χρονο οδηγό, με καταγωγή από τον Άγιο Νικόλαο, ο οποίος διαμένει στο εξωτερικό, την παράβαση, επιβάλλοντας πρόστιμο 1.500 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για ένα μήνα. Ο 43χρονος πάντως εμφανίστηκε έκπληκτος, ισχυριζόμενος πως δεν γνώριζε ότι δεν επιτρεπόταν.

Να σημειωθεί ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία σε περίπτωση που στο όχημα επιβαίνει παιδί ηλικίας κάτω των 12 ετών και ο οδηγός καπνίζει, υπάρχει παράβαση συγκεκριμένου κανονισμού που οδηγεί σε μεγάλα πρόστιμα.

Σύμφωνα με τον αντικαπνιστικό νόμο (4633/2019) καταργήθηκαν οι εξαιρέσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος και πλέον απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού σε όλα τα αυτοκίνητα, ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

Στη συγκεκριμένη διάταξη αναφέρονται και τα πρόστιμα που επιβάλλονται, ορίζοντας πρόστιμο 1.500 ευρώ για οποιονδήποτε ενήλικο επιβάτη καπνίζει παρουσία ανήλικου κάτω των 12 ετών.

Μάλιστα, εάν αυτός που καπνίζει οδηγεί αυτοκίνητο δημόσιας χρήσης, το πρόστιμο διπλασιάζεται στα 3.000 ευρώ.

Επίσης, στους οδηγούς των οχημάτων αυτών επιβάλλεται η αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για διάστημα ενός μηνός για κάθε παράβαση, έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά άλλος ενήλικος επιβάτης στο αυτοκίνητο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ο Σπύρος Πανόπουλος πουλά σκούπες και φαράσια

Το Chaos μπορεί να περιμένει μιας και ο Σπύρος Πανόπουλος έκανε γνωστό πως βγάζει στην αγορά σκούπες και φαράσια που έχει σχεδιάσει ο ίδιος. Τα...

Οι τιμές του ανανεωμένου Hyundai Bayon

Διαθέσιμο είναι πλέον στην Ελλάδα το ανανεωμένο Hyundai Bayon, με το μικρό crossover να ξεκινά από τις 19.340 ευρώ. Το μοντέλο εξοπλίζεται με τον...

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα από 1η Μαΐου

Από την Τετάρτη 1 Μαΐου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με...