Ιαπωνία: Σχολή οδήγησης μέθυσε επίτηδες οδηγούς για να τους δείξει τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ

Σχετικά άρθρα

Μια σχολή οδηγών στην Ιαπωνία πραγματοποίησε ειδική εξέταση οδήγησης με μεθυσμένους συμμετέχοντες προκειμένου να δείξει την επίδραση του αλκοόλ στις οδηγικές δεξιότητες.

Πρόκειται για την σχολή οδήγησης Chikushino, στην επαρχία Φουκουόκα της Ιαπωνίας, που ήθελε να δείξει στους οδηγούς τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Η σχολή οδηγών έκανε τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης να κάνουν δύο τεστ, οδηγώντας σε μια απλή διαδρομή. Στο πρώτο δεν είχαν καταναλώσει αλκοόλ και στο δεύτερο είχαν καταναλώσει σημαντική ποσότητα αλκοόλ.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες έκαναν αλκοτέστ και ο συμμετέχων που είχε πιει περισσότερο είχε 0,8 χιλιοστόγραμμα αλκοόλ ανά λίτρο εισπνεόμενου αέρα, σημαντικά υψηλότερο από το νόμιμο όριο των 0,15 χιλιοστόγραμμα ανά λίτρο στην Ιαπωνία. Ένας άλλος συμμετέχων, που ήπιε μια μπύρα, ένα ποτήρι κρασί και ένα ποτήρι shochu, είχε αλκοόλ σχεδόν το διπλάσιο από το νόμιμο όριο.

Ο συμμετέχων που ήπιε το περισσότερο αλκοόλ απέτυχε στις εξετάσεις οδήγησης, παρασέρνοντας έναν κώνο κυκλοφορίας και περνώντας μέσα από μια σειρά από μεταλλικές ράβδους που δημιουργήθηκαν για να μιμηθούν έναν τοίχο. Παράλληλα, οι οδηγοί που είχαν καταναλώσει αλκοόλ επιτάχυναν επανειλημμένα και επιβράδυναν άσκοπα στα ευθεία τμήματα της διαδρομής.

Η σχολή οδήγησης είπε πως έκανε τη συγκεκριμένη δοκιμή για να πείσει τους οδηγούς που θεωρούν πως έχουν υπερβολική αυτοπεποίθηση στις οδηγικές τους ικανότητες, ακόμη και όταν έχουν καταναλώνει αλκοόλ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...