Επιπλέον 5.000 άτομα προστέθηκαν στην απεργία στις αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Το συνδικάτο UAW ανακοίνωσε πως οι 5.000 εργαζόμενοι του εργοστασίου της GM στο Arlington Assembly στο Τέξας προστέθηκαν στην απεργία, με αποτέλεσμα το εργοστάσιο να σταματήσει την λειτουργία του.

Σε αυτό, η GM κατασκευάζει τα Chevrolet Suburban, Chevrolet, Tahoe , GMC Yukon και Cadillac Escalade, που είναι εξαιρετικά κερδοφόρα. Είναι το μοναδικό εργοστάσιο που κατασκευάζονται τα συγκεκριμένα μοντέλα, με το UAW να λέει πως η πρόταση της GM υστερεί σε σχέση με τη τρέχουσα πρόταση της Ford.

Άλλο ένα τρίμηνο ρεκόρ, άλλο ένα έτος ρεκόρ. Όπως έχουμε πει εδώ και μήνες: τα κέρδη ρεκόρ ισοδυναμούν με συμβόλαια ρεκόρ. Είναι καιρός οι εργαζόμενοι της GM και ολόκληρη η εργατική τάξη να πάρουν το μερίδιο που τους αναλογεί,

δήλωσε ο πρόεδρος του UAW, Shawn Fain.

Εκπρόσωπος της GM ανέφερε από τη μεριά του:

Είμαστε απογοητευμένοι από την κλιμάκωση αυτής της περιττής και ανεύθυνης απεργίας. Βλάπτει τα μέλη της ομάδας μας που θυσιάζουν τα προς το ζην και έχουν αρνητικές επιπτώσεις στους αντιπροσώπους, τους προμηθευτές μας και τις κοινότητες που βασίζονται σε εμάς.

Την περασμένη εβδομάδα, προσφέραμε μια ολοκληρωμένη προσφορά στο UAW που αύξησε τις ήδη σημαντικές και ιστορικές προσφορές που έχουμε κάνει κατά περίπου 25% σε συνολική αξία.

Είναι καιρός να ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία, να επαναφέρουμε τα μέλη της ομάδας μας στη δουλειά και να συνεχίσουμε τη δουλειά ώστε να κάνουμε τη GM την εταιρεία που θα κερδίσει και θα προσφέρει εξαιρετικές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, στους ανθρώπους μας για τις επόμενες δεκαετίες.

Η GΜ είδε τα έσοδα της κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023 να ανέρχονται σε 44,1 δισ. δολάρια, έχοντας καθαρά κέρδη 3,1 δισ. δολαρίων.

Πλέον περισσότερα από 45.000 μέλη του UAW βρίσκονται σε απεργία που ξεκίνησε στα μέσα Σεπτέμβριου και επηρεάζει την λειτουργία 8 εργοστασίων συναρμολόγησης και 38 κέντρων διανομής, που εκτείνονται σε 22 πολιτείες των Η.Π.Α.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...