Δικηγόρος του Schumacher εξηγεί γιατί δεν υπάρχουν νέα για την κατάσταση της υγείας του Γερμανού

Σχετικά άρθρα

Στα τέλη του χρόνου συμπληρώνονται 10 χρόνια από το ατύχημα που είχε ο Michael Schumacher στις Άλπεις, ενώ έκανε σκι με την οικογένειά του, με το χτύπημα στο κεφάλι του να του προκαλεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον του κοινού και η ζήτηση για ενημερώσεις σχετικά με την υγεία του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 είναι ακόμα ζωντανή, με τον επί χρόνια δικηγόρο του Schumacher για τον Τύπο, Felix Damm να μιλά για πρώτη φορά και να εξηγεί γιατί είναι ελάχιστες οι επίσημες πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί.

Η κατάσταση της υγείας του Γερμανού οδηγού φυλάσσεται στενά από την οικογένειά του και το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ο Schumacher τέθηκε σε τεχνητό κώμα σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ αμέσως μετά την πτώση του, που χτύπησε το πίσω μέρος του κεφαλιού του σε βράχο ενώ έκανε σκι εκτός πίστας.

Ο Γερμανός βγήκε σταδιακά από το κώμα στα τέλη Ιανουαρίου 2014 και επέστρεψε στο σπίτι τον Μάιο του ίδιου έτους για να ξεκινήσει τα επόμενα στάδια της διαδικασίας αποκατάστασής του, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες του χώρο. Έκτοτε, οι ενημερώσεις για την κατάστασή του είναι σπάνιες.

Σχεδόν τίποτα δεν έχει γίνει γνωστό για την κατάσταση της υγείας του από επίσημα χείλη, με τον Damm να εξηγεί ότι αυτή η τακτική είναι συνειδητή, τονίζοντας:

Τα πάντα γίνονται για την προστασία ιδιωτικών θεμάτων. Φυσικά, συζητήσαμε εκτενώς για το πώς θα κινηθούμε. Εξετάσαμε εάν μια “τελική αναφορά” για την υγεία του Michael θα μπορούσε να είναι ο σωστός τρόπος για να γίνει αυτό.

Αλλά δεν θα σταματούσε εκεί και θα έπρεπε να γίνονται συνεχείς ενημερώσεις, γιατί τα μέσα ενημέρωσης μπορούσαν να ρωτούν ξανά και ξανά “και πώς είναι τώρα;”, έναν, δύο, ή τρεις μήνες ή χρόνια μετά το ατύχημα.

Εάν στη συνέχεια θέλαμε να λάβουμε μέτρα κατά αυτών των δημοσιευμάτων, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το επιχείρημα της οικειοθελούς αυτο-αποκάλυψης.

Έμεινα έκπληκτος με το πόσα πολλά στοιχεία δημοσιεύουν τα μέσα ενημέρωσης, παρόλο που δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες. Πόσα μπορείς να γράψεις σε υποτιθέμενες ιστορίες με μηδενικές πληροφορίες. Κάποιοι το πήγαν τόσο μακριά, που απλά έβγαλαν μια συνέντευξη που δημιουργήθηκε μέσω τεχνητής νοημοσύνης και την έβαλαν στο πρωτοσέλιδο τους.

Πιστεύω ότι η συντριπτική πλειονότητα των φιλάθλων μπορεί να αντιμετωπίσει [την κατάσταση του Schumacher] καλά και επίσης να σεβαστεί το γεγονός ότι το ατύχημα έχει δρομολογήσει μια διαδικασία στην οποία η ιδιωτικότητα είναι απαραίτητη και τώρα θα συνεχίσει να τηρείται.

Πηγήlto.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...