Δες την κόρη του Ken Block να οδηγεί την Porsche Hoonipigasus του πατέρα της στο Pikes Peak

Σχετικά άρθρα

Το περασμένο καλοκαίρι η Lia Block, η κόρη του Ken Block συμμετείχε στο Pikes Peak International Hillclimb, οδηγώντας την Porsche Hoonipigasus με την οποία ο πατέρας της θα συμμετείχε στο Pikes Peak του 2022, αλλά λόγω ενός προβλήματος στον κινητήρα δεν το κατάφερε.

Η Porsche Hoonipigasus βασίζεται στην 911 πρώτης γενιάς και έχει βαφτεί στο ροζ χρώμα της θρυλικής αγωνιστικής Porsche 917/20 “Pink Pig” του 1971. Οι ομοιότητες, όμως, με την 911 σταματούν εκεί, αφού φέρει άκρως εντυπωσιακό αεροδυναμικό bodykit, που περιλαμβάνει τεράστια φτερά εμπρός και πίσω, αεροτομή και διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Μηχανικά, στη θέση του τετρακύλινδρου flat κινητήρα που είχε η πρώτη 911, υπάρχει ένας 4.000 κ.εκ εξακύλινδρος twin-turbo κινητήρας, εκτενώς βελτιωμένος ώστε να αποδίδει 1.400 άλογα. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, ενώ το βάρος του αυτοκινήτου δεν υπερβαίνει τα 1.000 κιλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...