H Toyota ανακοινώνει δύο νέα πληρώματα για το Rally Dakar του 2024

Σχετικά άρθρα

Η Toyota Gazoo Racing ανακοίνωσε σήμερα τα δύο νέα πληρώματα που θα πάρουν μέρος στο Rally Dakar του 2024, με την πλήρη σύνθεση της ομάδας να γίνεται αργότερα μέσα στο Νοέμβριο.

Και τα δύο νέα πληρώματα θα οδηγήσουν την αναβαθμισμένη έκδοση του GR DKR Hilux T1+, το οποίο κατέκτησε τη νίκη στο διασημότερο rally-raid αγώνα το 2022 και το 2023.

Το πρώτο νέο πλήρωμα αποτελείται από τον Lucas Moraes, με πλοηγό τον πρώην ποδηλάτη Armand Monleon. Ο Moraes έχει αποδείξει ότι είναι ένας από τους ταχύτερους νέους οδηγούς του πρωταθλήματος W2RC (World Rally-Raid Championship) ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου, στο πρώτο του Rally Dakar πέρυσι.

Ο Βραζιλιάνος έχει γευτεί τη νίκη στο παρελθόν, κερδίζοντας δύο φορές το Rally dos Sertoes, ενώ έχει επίσης κερδίσει τρεις φορές το εθνικό πρωτάθλημα Βραζιλίας και δύο φορές το κύπελλο Mitsubishi της Νότιας Αμερικής.

Το δεύτερο νέο πλήρωμα της TGR για τον αγώνα αποτελείται από τον Αμερικανό Seth Quintero, ο οποίος έκανε γρήγορα όνομα στο παγκόσμιο στερέωμα, κερδίζοντας δώδεκα ειδικές (ετάπ) του Rally Dakar του 2022, με ένα ελαφρύ πρωτότυπο. Ο Quintero θα έχει στο δεξί του κάθισμα τον Dennis Zenz. Ο Quintero και ο Zenz στέφθηκαν πρωταθλητές του W2RC στην κατηγορία Τ3.

Ο Quintero, ο οποίος κατάγεται από το San Marcos στην Καλιφόρνια, ξεκίνησε να αγωνίζεται με ελαφριά πρωτότυπα σε ηλικία 10 ετών, κερδίζοντας το πρώτο του πρωτάθλημα πριν γίνει νομικά αρκετά μεγάλος για να οδηγήσει.

Το Rally Dakar του 2024 ξεκινά στις 5 Ιανουαρίου και η καρό σημαία θα πέσει στις 19 Ιανουαρίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...