Η Toyota ετοιμάζει υδρογονοκίνητα Land Cruiser και HiAce

Σχετικά άρθρα

Η Toyota είναι ανένδοτη ότι η επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρύπων μπορεί να γίνει χωρίς απαραίτητα να καταργηθούν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ενώ ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Porsche, επενδύουν στην ανάπτυξη και στην παραγωγή συνθετικών καυσίμων, ο ιαπωνικός κολοσσός έχει διαφορετική προσέγγιση.

Θέλει να προσαρμόσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης να λειτουργούν με υδρογόνο και ήδη έχει μετατρέψει τον turbo 1.600άρη των GR Yaris και GR Corolla να καταναλώνει υγρό υδρογόνο, με αυτόν να έχει ήδη δοκιμαστεί σε αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Από τα τέλη του μήνα θα ξεκινήσουν οι δοκιμές υδρογονοκίνητων HiAce στην Αυστραλία, όπου διάφορες τοπικές εταιρείες θα χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα σε πραγματικές συνθήκες. Το αυτοκίνητο διαθέτει τον 3.500 κ.εκ turbo V6 κινητήρα προερχόμενος από το Land Cruiser που έχει μετατραπεί να καταναλώνει υδρογόνο και συνδυάζεται με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, που στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα.

Όταν ο κινητήρας καταναλώνει υδρογόνο αποδίδει 163 άλογα με 354 Nm ροπής, πολύ λιγότερο από τα 415 άλογα και 600 Nm ροπής που αποδίδει όταν καταναλώνει βενζίνη. Ο κινητήρας εκπέμπει μικρές ποσότητες οξειδίων του αζώτου (NOx), αλλά σύμφωνα με την Toyota πληροί τους κανονισμούς εκπομπών Euro 6.

Το συμπιεσμένο αέριο υδρογόνο αποθηκεύεται σε τρεις δεξαμενές παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στο Toyota Mirai FCEV δεύτερης γενιάς. Η συνολική χωρητικότητα τους ανέρχεται σε 141 λίτρα και προσφέρουν αυτονομία 200 χιλιομέτρων ανά ανεφοδιασμό.

Μιλώντας στην παρουσίαση του Hydrogen HiAce στην Αυστραλία, ο Πρόεδρος του Hydrogen Factory, Mitsumasa Yamagata, είπε πως η τεχνολογία αυτή θα έχει νόημα και στο Land Cruiser καθώς και σε μεγάλα φορτηγά που προορίζονται να ρυμουλκούν και να μεταφέρουν μεγάλα φορτία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...