Διέρρευσαν πληροφορίες του πρώτου αυτοκινήτου της Xiaomi

Σχετικά άρθρα

Το Σεπτέμβριο του 2021, η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα την ίδρυση της εταιρίας με την οποία εισέρχεται επίσημα στην αγορά των αυτοκινήτων, το όνομα της οποίας είναι Beijing Xiaomi.

Σήμερα και μετά από διάφορες διαρροές έχουμε τις πρώτες επίσημες πληροφορίες και φωτογραφίες του πρώτου μοντέλου της κινέζικης εταιρίας, το οποίο ονομάζεται SU7. Αυτές διέρρευσαν από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας (MIIT), στο πλαίσιο της διαδικασίας για την έγκριση τύπου.

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Beijing Xiaomi, γνωστό παλαιότερα με την κωδική του ονομασία MS11, θα κατασκευάζεται από την BAIC (Beijing Automotive Industry Holding Co Ltd) και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα εντός των ερχόμενων εβδομάδων. Το μεταξόνιο του SU7 αγγίζει τα 3.000 χλστ., νούμερο ίδιο με το Hyundai Ioniq 5 αλλά είναι πολύ μεγαλύτερο από τα 2.875 χλστ. του κορεατικού μοντέλου.

Το SU7 θα τεθεί απέναντι στο Tesla Model 3 και το BYD Seal, έχοντας τιμή περίπου 200.000 γουάν (25.650 ευρώ) στη Κίνα, με την Xiaomi να σχεδιάζει να πουλά το μοντέλο της παγκοσμίως, μεταξύ άλλων και αγορές της Αμερικής και της Ευρώπης.

Θα προσφέρεται με τροχούς 19 ή 20 ιντσών, ενώ θα εξοπλίζεται -προαιρετικά- με αισθητήρα LiDAR, που βρίσκεται πίσω από το παρμπρίζ για να παρέχει προηγμένες λειτουργίες υποβοήθησης του οδηγού. Θα είναι διαθέσιμα τρία επίπεδα εξοπλισμού -τα SU7, SU7 Pro και SU7 Max- με τις ακριβότερες να φέρουν ενεργή πίσω αεροτομή.

Μηχανικά, η βασική έκδοση εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 299 ίππων (220 kW), τοποθετημένος στον πίσω άξονα, όπου η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου περιορίζεται στα 210 χλμ/ώρα. Συνεχίζοντας, η έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά άξονα), με την απόδοση του συνόλου να είναι στα 673 άλογα (495 kW) και η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 265 χλμ/ώρα.

Το μοντέλο θα χρησιμοποιεί μπαταρίες της CATL και της BYD, ενώ οι ηλεκτρικοί κινητήρες θα κατασκευάζονται από την ίδια τη Xiaomi. Η αυτονομία του θα φτάνει έως τα 800 χλμ ανά φόρτιση, χάρη στην μπαταρία χωρητικότητας 101 kWh που θα προσφέρεται, η οποία θα είναι τεχνολογίας 800 volt, υποστηρίζοντας ταχυφόρτιση.

Η κινέζικη εταιρία θα επενδύει περίπου 10 δισ. δολάρια μέσα στην ερχόμενη δεκαετία για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με τον δισεκατομμυριούχο συνιδρυτή της, Lei Jun, να ηγείται της νέας, ανεξάρτητης -εντός του ομίλου- οντότητας. Σε αυτήν, θα επενδυθούν αρχικά 10 δισ. γουάν (1,5 δισ. δολάρια) για την παραγωγή “έξυπνων” οχημάτων.

Η εν λόγω στρατηγική κίνηση συνοδεύεται από την μεγαλύτερη εσωτερική αναδιάρθρωση της εταιρείας, προκειμένου η Xiaomi να εισέλθει στην ταχέως αναπτυσσόμενα αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας.

Η Xiaomi ίδρυσε το τμήμα ανάπτυξης οχημάτων της το 2021, αγοράζοντας την εταιρεία τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης Deepmotion Tech και χτίζοντας ένα εργοστάσιο κατασκευής λίγο αργότερα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...