Hyundai και Kia αντιμέτωπες με αγωγές ασφαλιστικών εταιρειών εξαιτίας των κλοπών των αυτοκινήτων τους με ένα καλώδιο USB

Σχετικά άρθρα

Ανοίγει ο δρόμος για τις ασφαλιστικές εταιρίας των ΗΠΑ να ζητήσουν αποζημιώσεις από την Hyundai και την Kia εξαιτίας του πολύ εύκολου τρόπου κλοπής των αυτοκινήτων τους, κάνοντας χρήση ενός απλού καλωδίου USB.

Δικαστής στις ΗΠΑ απέρριψε την ένσταση των Hyundai και Kia και έτσι, οι ασφαλιστικές εταιρίες με προσφυγή τους θα μπορούσαν να ζητήσουν περισσότερα από 1 δισ. δολάρια από τις κορεατικές εταιρίες εξαιτίας των αποζημιώσεων που κλήθηκαν να πληρώσουν λόγω των κλοπών.

Σύμφωνα με τον νόμο Federal Motor Vehicle Safety Standard 114 των ΗΠΑ, ένα αυτοκίνητο πρέπει να διαθέτει σύστημα εκκίνησης που εμποδίζει την ενεργοποίηση του κινητήρα του αυτοκινήτου εάν αφαιρεθεί το κλειδί από το σύστημα εκκίνησης του οχήματος. Η Hyundai και η Kia υποστήριξαν ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες είχαν αποδεχτεί την ευθύνη για τις κλοπές ασφαλίζοντας τα αυτοκίνητα.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστή, η Hyundai δήλωσε απογοητευμένη με την απόφαση, αναφέροντας πως αντιπρόσωποί της έχουν ήδη εγκαταστήσει το αντικλεπτικό λογισμικό σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα της.

Η Kia από τη μεριά της είπε ότι παραμένει σίγουρη ότι οι νομικές αξιώσεις των εναγόντων δεν έχουν βάση, συμπληρώνοντας πως τα αυτοκίνητά της συμμορφώνονταν με τα ομοσπονδιακά πρότυπα ασφάλειας και προστασίας από κλοπή.

Νωρίτερα φέτος, οι δύο εταιρείες κατέληξαν σε διακανονισμό 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια ομαδική αγωγή που είχαν καταθέσει ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που επηρεάζονται από το συγκεκριμένο ελάττωμα, με τα 145 εκατομμύρια δολάρια να δίνονται ως αποζημίωση σε περίπου 9 εκατ. οδηγούς. Η αποζημίωση περιλαμβάνει μέγιστο ποσό 6.125 δολαρίων για ζημιές στο αυτοκίνητο και για απώλεια προσωπικής περιουσίας και 3.375 δολάρια για έξοδα που σχετίζονται με την ασφάλιση, όπως εκπτώσεις ασφάλισης ή αυξημένα ασφάλιστρα.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...